Ministarstvo energetike: Potreban nam je dodatni uvoz struje

Trenutni nivo dovoza uglja ne omogućava angažovanje svih termoblokova, a očekuje se da će i u narednom periodu biti potrebno obezbediti dodatne količine struje iz uvoza.
Ministarstvo energetike: Potreban nam je dodatni uvoz struje
Foto: Pixabay
To je konstatovano na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sednici je razgovarano i o zalihama i transportu dodatnih količina mazuta, kao i o projekcijama za mart, kada je reč o dovozu uglja i proizvodnji električne energije u termoelektranama, i o potrebi za detaljnijom analizom scenarija za drugi kvartal, za kada se očekuju redovni remonti u ugljarskom sektoru.

Distributivni sistem je stabilan, a manji prekidi nastaju usled planiranih radova, a prenosni sistem takođe funkcioniše bez većih problema.
 
Razgovarano je i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je tržište stabilno, jer se snabdeva iz dva pravca.
 
Na sednici je minutom ćutanja odata počast nedavno preminulom Aleksandru Kurćubiću, izvršnom direktoru za upravljanje i tržište EMS, koji je bio član Radne grupe.
  • vojvodjanka

    11.02.2022 19:57
    Dodatni uvoz ?
    Koga ovi zamajavaju ?
    Struju već mesecima uvozimo i to od 700-1200MW dnevno.
    https://ems.energyflux.rs/#/dashboard
    Trenutno 751MW

    Napredne lažovčine !!!!
  • Zemlja čudesa

    11.02.2022 19:43
    Bravo, majstori!
    Pretvorili ste Srbiju od izvoznika struje u ovisnika o uvozu. Carevi, svaka vam čast, i nakovanj biste sje....
  • Zebra

    11.02.2022 19:30
    Pa treba kad ste uništili TENT. Paraziti jedni najgori. Sad može više novca da se opere kroz kupovinu, a državu ste uništili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.