Kusturica: Nisam postao direktor Teatra ruske armije, u toku "lov na veštice"

Režiser Emir Kusturica demantovao je informaciju da je postavljen za direktora Teatra ruske armije, navodeći da takvo tumačenje verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči "režiser" i "direktor".

"Ja nisam nikakav direktor Teatra vojske Rusije, nekadašnjeg Teatra sovjetske armije, nego sam poslednja tri meseca razgovarao o mogućnosti postavljanja na scenu mojih filmova u formi teatarskoj", naveo je Kusturica za Sputnjik.

On je istakao da u Teatru ruske armije može da gostuje kao reditelj "kad ova burna vremena prođu".

"Ta dezinformacija da sam ja direktor, ona verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči režiser i direktor. To se vrlo lako može proveriti kod Rusa, u nekim papirima i lako se može doći do istine", precizirao je Kusturica.
 
Komentarišući vest da je zbog te činjenice češki festival Febiofest odlučio da mu oduzme nagradu festivala Kristijan, Kusturica je rekao da to samo govori da je krenuo takozvani lov na veštice.
 
"Zapravo, pravoverni i krivoverni neće biti deljeni religijski nego ideološki. Ja se nagrade jedva i sećam, ali to mene ne uzbuđuje, neka oni tu nagradu uzmu, ako ima šta da se uzme", zaključio je on.
  • Pićuka

    01.03.2022 17:00
    Idi i skupljaj pečurke po Zlatiboru. To je za tvoje godine. Kupi neku knjigu o pečurkama da ne pogrešiš.
  • 9

    01.03.2022 14:54
    Kusturic
    Nisam postao direktor, ali sam ostao podguzna muva.
    Od onakvog režisera na šta je spao upitno je i šta je zaista bio?
  • Aleksandar Marjanovi

    01.03.2022 10:26
    Odgovor Tarzanu
    Eto dzoni vajsmileru,mogao si i Bruce Lee da se zoves.Po tvom imenu se vidi umetnicka dusha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija