Inspekcija kontrolisala trgovce koji ograničavaju prodaju goriva

U toku prethodne večeri tržišna inspekcija je utvrdila povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata.
Inspekcija kontrolisala trgovce koji ograničavaju prodaju goriva
Foto: 021.rs

Na tim objektima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

U prvoj od kontrola koje su obavljene na osnovu prijave koja je stigla u 22 časa na elektronsku adresu, utvrđeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno Zakonu o zaštiti potrošača.

Naloženo je otklanjanje nedostatka, što je trgovac odmah učinio. Za ovaj prekršaj je propisana fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.
 
Provera je sinoć izvršena na još četiri prodajna mesta, u Babušnici, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu i u svim nadzorima inspekcije utvrđena je povreda Zakona o zaštiti potrošača, navodi se u izveštajima tržišne inspekcije resornog ministarstva.
 
Vlada Srbije saopštila je, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.
 
Podsetimo, sinoć su se na benzinskim pumpama u Novom Sadu, ali i drugim gradovima stvorile gužve, što je zabeležio i reporter 021.rs, a to se dešava i danas.
  • Edo

    09.03.2022 23:57
    Pitanje
    U opstina tutin naftu uzimamo po ceni 206 din dal je to moguce da je poskupela al sve pumpe u tutinu
  • Milan Simovic

    07.03.2022 12:14
    Nestašica goriva
    Na Rudniku nema nafte po ceni 179d a ima po ceni 195d?
  • Frank

    04.03.2022 14:35
    Pitanje
    Zna li neko koje su konkretno pumpe u pitanju koje su to uradile?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.