Jeremić: Ako se ponove izbori u Beogradu - to znači da su Vučić i Đilas u koaliciji

Ako Vučić pozitivno odgovori na zahtev za ponavljanje izbora, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna stranka neće biti deo te koalicijem, rekao je predsednik NS Vuk Jeremić.
Jeremić je najpre govorio o izborima.
"Dao sam reč da se neću kandidovati ni na jednu funkciju. Zahvaljujem se Miroslavu Aleksiću, čoveku koji je ispred Narodne stranke bio najistaknutiji u kampanji koja je je bila kakva je bila…Svi moji saborci učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da rezultat bude što bolji. Pristali smo na kompromise, sačuvali odlukom jedinstvo opozicije. Demantujem informaciju da su raspuštena četiri odbora Narodne jer su učestvovala u kampanji Ponoša", rekao je Jeremić, prenosi Nova.rs.
On je dodao da je raspušten samo jedan odbor stranke, i to zbog poštovanja unutarstranačke procedure.
 
"Svi ostali odbori su u punoj funkciji", dodao je.
 
"Ne znamo koji su tačni rezultati gradskih izbora, pojedini akteri kažu da je rezultat izjednačen, ali mi o tome nemamo informaciju. Apsolutno je neprimereno prejudicirati rezultate dok ne budu objavljeni, i dok ne bude konstituisana Skupština Beograda. Prema našim informacijama, konstutivnom sednicom skupštine će predsedavati Vladeta Janković, kao najstariji odbornik, i mislim da bi bilo dobro da on dobije priliku da razgovara sa svim odborničkim grupama", rekao je Jeremić.
 
On je rekao da narod nije glasao da se Đilas i Vučić dogovaraju.
 
"Za to svakako nije glasao narod koji je poverenje dao nama, a nije ni onaj koji je glasao za listu Aleksandra Vučića. Mi smo sad u izuzetno neprijatnoj situaciji, da je jednostrano i bez saglasnosti jedna članica koalicije dala predlog Vučiću, i sad se očekuje šta će on reći. Ako odgovori pozitivno, time je defakto kreirana tehnička koalicija SNS i SSP, Narodna neće biti deo te koalicije. Ne možemo protiv sebe, protiv zakona, protiv volje naroda", rekao je Jeremić.
  • Mikica

    14.04.2022 10:14
    Sto ga nisi sprecio
    Znao si da ide! Partneri ste i to dobri. Cemu drama Vuce? Nije Dragan nista lose uradio,trazi izlaz za opoziciju,pa nije on sam bio na ovim izborima vec u koaliciji tako da nema licnog interesa.
  • Ivana S.

    13.04.2022 11:01
    Sujeta
    Jeremicu dobronamerni savet: manite se sujete i ne ponasajte se kao Kalimero. Odgovorni ste pred ovim napacenim narodom. Stare nesuglasice prevazici. Nema se vremena.
  • B

    12.04.2022 19:48
    Bumbar
    Dušom i srcem za opozicijom, ali ne ovakvom! Svako vuče na svoju stranu, sujetni! Od Jeremića nikad ništa pametno, posebno što sada skljanja sve za Ponoša! Šta si ti bolji od Av?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.