Pijačni prodavci optimisti nakon razgovora s Vučićem o fiskalnim kasama: Obustavljaju se protesti

Predstavnici pijačnih prodavaca završili su današnji sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uz, kako kažu, veću dozu optimizma.
Pijačni prodavci optimisti nakon razgovora s Vučićem o fiskalnim kasama: Obustavljaju se protesti
Foto: 021.rs

Tema razgovora bila je nezadovoljstvo pijačnih prodavaca zbog uvođenja zakona o obaveznoj fiskalizaciji. 

Najavljeni su sledeći pregovori za sedam dana, prenosi Nova.

Predstavnik pijačnih prodavaca Srđan Praštalo rekao je nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da je još više optimističan sada nego pre sastanka.
 
"Bili smo umereno optimistični, a sada je doza optimizma veća. Predsednik je dokazao svoju širinu, ali je i od nas dobio nove informacije. Treba vremena da on razmotri te informacije i dogovoreno je da će biti novi sastanak nakon sedam dana. Kazao je da će pomoći koliko je u njegovoj moći i mi smo zadovoljni. Verujem da smo doprli do ključnih tema", kazao je on.
 
Kada je reč o novim blokadama i protestima, istakao je da ih neće biti do narednog sastanka sigurno.
 
Nakon što su u sredu protestovali gotovo 12 sati zbog uvođenja fiskalnih kasa, pijačni radnici su dobili poziv da razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko rešenja njihovog problema.
 
U slučaju uvođenja kasa prodavci su najavili da će se naći na ulici.
 
"Mi smo za plaćanje poreza. Imamo fleksibilne tačke gde možemo da pomognemo državi da ima bolji poreski zahvat na pijaci, da se pijaca bolje uredi, ali fiskalna kasa na stolu nije za nas. S kasom imamo ljude koji to ne mogu da izdrže, i oni će se naći na ulici, u jednom ili u drugom obliku. Na protestima ili kao socijalni slučajevi", istakao je ranije Praštalo.
  • DERAN

    16.04.2022 21:14
    Budi Bog Sˇnama
    Treba im uvesti kase.I ja sam radio na pijaci pre 10 god i imao sam kasu.
    Zašto ne štrajkuju petkom,subotom,nego ponedeljkom kada inače ne rade i kada je mali promet.Nakupci,odu na Kvantaš da kupe pa preprodaju.
  • Banderaš

    16.04.2022 20:30
    Jadni ljudi
    Jednom izdajnik-uvek izdajnik.
  • Лиманац

    16.04.2022 20:17
    Срећа да имамо нашег мудрог и способног председника!
    Шта би данас наша браћа Руси да га имају и да их повeде у победу!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.