Vučić: Ukoliko najveća opoziciona lista želi da se ponove izbori u Beogradu - ja sam za

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da ukoliko najveća opoziciona lista u Beogradu želi da ide na prevremene gradske izbore, on će to predložiti glavnom odboru SNS.
Vučić je na televiziji Pink istakao da misli da treba da protekne šest meseci, ali da je na to spreman i ranije, a predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu je rekao da sami razmisle da li to žele.
"Mislim da novembar nije realan, plašim se da im tada ne odgovara, trebalo bi da razmisle, a moj odgovor je suštinski da", rekao je Vučić.
On je istakao da se posle sastanka sa Đilasom nije oglašavao, jer nije imao potrebu bilo kome da se pravda, dodavši da je njihov sastanak bio pristojan i da je njegov posao da prima građane, a posebno političke lidere.
 
"Ja sam predsednik svih građana i želeo sam da saslušam", rekao je Vučić i dodao da svi znaju šta on misli o Đilasu, a šta Đilas o njemu.
 
Kako je rekao, obavestio je Đilasa da imaju većinu za Skupštinu Beograda, da je Đilas rekao da to razume, ali da je istakao pitanje legitimiteta.
 
"Ja nikada ne bih mogao da radim poput Bojana Pajtića, koji je držao vlast sa šest odsto, to nikakvog smisla nema", kazao je Vučić.
 
On je dodao da ne misli da će problem vlasti SNS biti legitimitet, ali da je, ako opozicija potegne to pitanje, spreman na nove beogradske izbore.
 
Istakao je da Đilas predstavlja listu koja je bila druga po snazi na izborima i da je SSP sada verovatno treća stranka po snazi u Srbiji. 
  • Lola

    18.04.2022 10:44
    Ne boji se covek jer zna da sve sto radi radi ispravno
  • Nikola

    18.04.2022 07:36
    *
    Koja opozicija? Đilas. Pa zar nije on veliki lopov koji se nakrao miliona. Kakvi licemeri. Obojica.
  • Nemanjasns

    17.04.2022 23:46
    Ne SPS
    Bolje da Vucic i Djilas vode vladu, nego koalicija sa SPSom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.