Jeremić: Đilas za sat vremena ubedio Vučića da ponovi izbore? Ne kopčam se na leđima

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je bi opozicija, ako budu raspisani novi izbori za Beograd, trebalo da razmisli kako da na njih izađe i da ne ponovi greške.
"Želim da se sačuva jedinstvo i da se nastupi uz mnogo više dogovaranja a manje nametanja i silovanja partnera. Ako su pred nama novi izbori u Beogradu, onda bi trebalo da bude manje loših stvari koje su nas dovele do tačke u kojoj smo danas", rekao je Jeremić sinoć u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S, saopštila je Narodna stranka.
Jeremić je naveo da to što predsednik SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će biti izbora "ne mora da znači" da će ih zaista i biti.
Predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti glavnom odboru SNS-a nove izbore u Beogradu ako najveća opoziciona lista želi da ide na prevremene gradske izbore.
 
"Neću da koristim teške reči, bez obzira šta mislim o prebacivanju Vučić-Đilas koje se navodno odvija samo u medijskom prostoru, a da oni u međuvremenu međusobno ne komuniciraju. Imao sam utisak, ne samo ja nego i mnogi drugi, da će Vučić odgovoriti pozitivno na Đilasov apel da izbegne gubitak legitimiteta", rekao je Jeremić.
 
"Vučić ima većinu u Beogradu i sada neko treba da me ubedi da je Đilas otišao kod njega i ubedio ga za sat vremena da tako nešto ne napravi? Kao što kaže jedan Đilasov bliski saradnik - da li vi mislite da se ja kopčam na leđa", dodao je Jeremić.
 
On je naveo da se "mnogo govori" o tome da bi ambasador Srbije u SAD Marko Đurić mogao da bude novi ministar spoljnih poslova.
 
"Imajući u vidu komplikacije koje su pred nama i neophodnost laviranja i finog poznavanja procedura, kao i diplomatskih i političkih odnosa u svetu, mogu da kažem da sam izuzetno zabrinut vešću da bi Đurić mogao da bude šef srpske diplomatije", zaključio je Jeremić, koji je bivši ministar spoljnih poslova Srbije.
  • Maks

    19.04.2022 06:50
    Izbori
    Kod nas vreme nekako ide unazad, pa prvi april je prosao.
  • Veljko

    18.04.2022 19:00
    viktor
    Ovaj veoma lukavo celo vreme razbija opoziciju.
  • paja

    18.04.2022 15:32
    francuska sobarica
    Žvaka za ludaka da će biti izbora. Malo morgen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.