Ministarstvo poziva mlade da služe dobrovoljni vojni rok, plata 38.000 dinara

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je danas mlade da se prijave na aktuelni konkurs za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem u junskom roku.
Ministarstvo poziva mlade da služe dobrovoljni vojni rok, plata 38.000 dinara
Foto: 021.rs
Pravo prijavljivanja imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije, koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu od oko 38.000 dinara.
Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu eUprave, kao i u centrima Ministarstva odbrane - nekadašnjim vojnim odsecima.
 
Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja. 
  • g pen

    21.04.2022 10:36
    Bb, je sve objasnio.
  • Trt

    21.04.2022 09:47
    Ovo je po meni win-win situacija. Sa jedne strane, država ove nesrećnike koji dobrovoljno služe više ne izrabljuje za džabe, a sa druge strane, sad imamo i tržišnu procenu vrednosti njihovog zalaganja, pa ne mogu da se foliraju da rade nešto naročito bitno kad su plaćeni minimalcem.
  • Лиманац

    21.04.2022 09:06
    Цео народ се мора ставити у службу одбране отаџбине, као Руси у време Великог Отаџбинског рата када су победили Хитлера. Да је било среће и потрајао Совјетски Савез не би данас повампирени нацизам владао Европом и уништавао мале и нејаке народе. Слава Црвеној Армији. Слава Путину.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija