Nove pretnje smrću novinarima N1, SafeJournalist traži reakciju nadležnih

Mreža SafeJournalist (SJ) osudila je danas najnovije pretnje upućene redakciji N1 Srbija i pozvala nadležne institucije da deluju i osiguraju bezbednost novinara.
Nove pretnje smrću novinarima N1, SafeJournalist traži reakciju nadležnih
Foto: 021.rs
U saopštenju se navodi da je u ponedeljak na mejl beogradske redakcije N1 stigla poruka preteće sadržine: "Vas g...na plaćenička američka treba poklati ko štakore koliko lažete", uz napomenu da je to samo jedna u nizu pretnji i verbalnih napada koje trpe zaposleni u toj nezavisnoj medijskoj kući.
Direktor N1 Srbija televizije Igor Božić rekao je za SJ je to samo nastavak pretnji koje prima taj medij i da članovi redakcije osećaju ugroženost kada dobiju tako brutalne pretnje.
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić naveo je da je i ta pretnja rezultat dugogodišnje bezobzirne kampanje režima protiv TV N1 i novinara te medijske kuće, kao i da su slični komentari i poruke preplavili veći deo javnog prostora - od Skupštine, preko prorežimskih medija do društvenih mreža.
 
"Godinama se vodi hajka na naše koleginice i kolege iz N1 i drugih nezavisnih i profesionalnih medija, pretvarajući ih na taj način u legitimne mete mnogim ostrašćenim i nasilju sklonim osobama. Nadam se da će nadležni organi pronaći nasilnika koji je uputio ovu opasnu pretnju", rekao je Bodrožić.
 
Mreža SafeJournalist je navela da se nada da će nadležni brzo sprovesti ceo postupak i kazniti počinioca, kao i da će obavestiti relevantne nacionalne i međunarodne zainteresovane strane o ovom slučaju. 
  • ali

    20.04.2022 09:09
    Nevidjeni
    preporuka je da se komentari ne pišu pod uticajem alkohola ili opijata ! hvala
  • Nevidjeni

    19.04.2022 15:56
    Uzas
    Oni prete i gledaocima! Za neverovati - kako je taj progon ojacao! Odmah treba pisati tuzbu Visem tuzilastvu, Odeljenju za visokotehnoloski kriminal!
    Ako su to pismene pretnje i postoje dokazi - valjda ce reagovati!
    Ako su hearing voices ili brain connection u projektu Vucicevog Mind control, kazu da nema potkrepljivih dokaza!
    Ne vredi ni to sto u krajnjem lancu su zrtveni jarci koji sluze za Pilatovo pranje ruku (gle, to su bas ovi dani) i koji su naseli da se eksponiraju i cije glasove znaju svi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.