Šormaz odgovara Vulinu: Odustajanje od EU značilo bi pad plata sa bednih 500 na "boljih" 100 evra

"Mi smo našom voljom postali kandidat za članstvo u EU. To znači da moramo na tom putu da radimo sve ono što rade i naši partneri", kaže Dragan Šormaz, funkcioner Srpske napredne stranke.
"Politika pritisaka ne postoji, postoje očekivanja", rekao je Šormaz za Danas, komentarišući izjavu Aleksandra Vulina, ministra policije, da politika pritisaka Evropskog parlamenta na najbolji način ukazuje da Srbija shvati da joj nije mesto u EU.

"Legitimno je i da odustanemo od članstva, samo što onda moramo građanima da objasnimo i šta to znači", ističe Šormaz.

"Ukratko, prestanak investiranja, prestanak subvencionisanja poljoprivrede, nauke, životne sredine, energetskog sistema, povlačenje evropskih i američkih kompanija, gubitak radnih mesta, pad plata sa bednih 500 evra na ‘boljih’ 100 evra", kaže Dragan Šormaz.
 
U kontekstu očekivanja Evropske unije da se Srbija pridruži sankcijama Rusji, sagovornik Danasa kaže: "Imaćemo ruski gas, ako nam ga propuste kroz EU zemlje, samo za šta? Za koju privredu i čime će građani da plate?".
 
Podsetimo, ministar policije Aleksandar Vulin pozvao je poslanike Evropskog parlamenta da "nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji".
 
On je ocenio da "nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u EU".
  • Dejan

    26.04.2022 07:54
    Beda
    Vasih 500e danas i jesu bedni zahvaljujuci ekonomskoj politici koju vode ekspertski kadrovi SNSa Jorgobanka i strucnjak namestenih tendera(Beopetrol 2003) i plagijator Mali. Inflacija divlja,cene skacu, a plate su stabilne vec osam godina i ne prate rast inflacije. Ekonomski tigric zapadnog Balkana.
  • H

    25.04.2022 18:30
    @Iznogud
    Ma ne čoviječe! Samo kažem da slušam svog sunarodnika Mileta iz "Hladnog Piva". Volim i podržavam svoje sunarodnike u državi čiju putovnicu posijeduješ. Cenim recimo i režisera Ličinu i mnoge druge koji se ne stide toga što su. Ali prezirem ove što srbuju iz duboke pozadine! Lako je otići na kninsku tvrđavu, snimiti video "Knin je naš" i junački ga objaviti kada se vratiš u Srbiju.
    Meni takve Srbende ne trebaju, a ne trebaju ni mučenicima koji žive u Kninu. Trebaju samo iskompleksiranim i frustriranim likovima.
  • Изногуд

    25.04.2022 17:34
    Доказ
    Деране, немам појма о чему причаш. Видим да си пун негативних емоција и да не знаш како би се изразио.
    Ти си на текст о Шормазу и на његове небулозе, ти си осуо паљбу на "дођоше, патриЈоте и сл., називајући их стоком која вуче запрежна кола"…
    Сад си као фин и грозиш се од примитивизма.
    Стандардна прича, кад се балегари суоче са чињеницама које нас окружују и дефинишу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.