Pretnje redakciji lista Danas

Redakcija "Danasa" primila je tokom dana niz pretnji, koje su prijavljene Tužilaštvu i MUP-u.

Na mejl adresu i društvene mreže lista, kako navode, čitav dan stižu, u najmanju ruku uznemirujuće, pretnje smrću, klanjem, silovanjem, a nazvani su i "ustašama".

Kako kažu iz Danasa, pretnje stižu nakon objave poruke "Istina, ne Bog", koju navode kao citat Mahatme Gandija. 
"Oni koji nas nisu (ili su nas nešto malo manje) vređali, optužili su, pak, Danas da je objavio lažan citat. Upravo te istine radi, trebalo bi objasniti da je citat nastao prevodom jednog od izvoda iz Gandijeve autobiografije, koji glasi 'Truth is perhaps the most important name of God'. Autor prevoda bio je slobodan da protumači ove reči kao Gandijevu poruku da svaka religija ima svoju zamisao Boga, a istina je nekonfesionalna i univerzalna", piše taj list.
 
 
Ističu da će, kao građanski i nezavisni list i portal, nastaviti da objavljuju mišljenja i citate velikih mislilaca, bez obzira na datum i crkveni kalendar.
 
"Takođe ćemo nastaviti pripadnicima svih većih religija da čestitamo velike praznike, ne obazirući se na provokacije i pretnje. Koristimo ovu priliku takođe da ukažemo na opasnosti verskog ekstremizma u Srbiji i u svetu, i istaknemo da su pretnje, iako neprijatne i uznemirujuće, najniže na lestvici monstruoznih zločina religijskih fanatika kojima svedočimo svaki dan na svetskom nivou", naveli su iz Danasa.
  • Vladan

    24.04.2022 10:38
    @Komšija

    Ne, upravo je obrnuto - ako nešto postoji u nečijim neobrazovanim i povodljivim glavama, apsolutno ničija nije dužnost da se pretvara da to postoji i u stvarnosti.
  • Komšija

    23.04.2022 16:15
    @ Vladan
    Namerno, pogrešno preveden citat uz fotografiju svima poznate ličnosti koja je taj citat navodno izrekla je u najmanju ruku maliciozan. Da zanemarimo momenat klevete i obmane koja je takvim prevodom učinjena. Osim ako namera nije bila da se napravi internet mim a jasno je da nije.
    Perfidno i namerno. Ako nešto za tebe ne postoji, ne znači da ne postoji. Uzdravlje...
  • Арсен Лупен

    23.04.2022 14:58
    @D
    Верујем да са господином који се потписује као D нешто није у реду. Има фалинку неку. Једва чека да попљује по неким правим вредностима тако што ће их извитоперити. Православље јесте мирољубива религија, али увек има људи који ће направити неку гадости и сакривати се иза религије. Треба мало размислити пре него што се нешто напише..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.