Zavetnici: Tumačenje Putinove izjave kao priznanje Kosova ima za cilj da se podrije poverenje Rusije

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski kaže da tumačenje izjave Vladimira Putina o priznanju Donjecka i Luganska kao rusko priznanje nezavisnosti Kosova, ima za cilj da zbuni javnost.
Zavetnici: Tumačenje Putinove izjave kao priznanje Kosova ima za cilj da se podrije poverenje Rusije
Foto: 021.rs
Ona dodaje da takvu tumačenje ima za cilj i da se "podriju" podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu, saopšteno je iz stranke Zavetnici.
"Pokušaj da se izjava predsednika Ruske Federacije u kojoj se pozvao na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde i kosovski presedan predstavi kao navodno odustajane Rusije od podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije predstavlja deo hibridnog rata koji se poslednjih meseci intenzivno vodi protiv Rusije. Cilj ovakve propagande je da se zbuni srpska javnost i da se podriju podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu", kazala je Đurđević Stamenkovski nakon sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Ona je kazala i da je prenela ambasadoru zahvalnost te stranke na, kako je navela, principijelnom stavu Rusije u vezi sa Kosovom i Metohijom i Republikom Srpskom, a ponovila je i stav da Srbija mora da očuva strateške odnose sa Rusijom, bez sankcija i bilo kakvih restriktivnih mera.
 
Kako se navodi u saopštenju te stranke, ruski ambasador je u posetu primio delegaciju Zavetnika, predvođenu Milicom Đurđević Stamenkovski i čestitao im povodom postignutih rezultata na parlamentarnim izborima.
  • "Kulturni" Rusofil

    28.04.2022 08:15
    Da citiram, Aleksandar Dugin: „U postmoderno doba svaka takozvana istina je stvar uverenja. Dakle, mi verujemo u ono što radimo, verujemo u ono što govorimo. I to je jedini način da se definiše istina. Mi imamo našu posebnu rusku istinu koju vi morate da prihvatite“.

    https://archive.is/78PuH
  • Tja

    28.04.2022 08:04
    На русском пожалуйста. Ako već ne vodite politiku Srbije, nego Rusije, ne razumem zašto se obraćate na srpskom. Idite malo obiđite zapadni Sibir, jako je lepo, kilometri breza, sneg, meni se svidelo. Vidite kako žive ljudi, šta misle. Uživajte. Mislim, šta ćete ovde da smarate ljude vašim tripovima bezveze. Vi bi svi verovatno u Moskvu ili Petersburg, sve dalje od Urala je vama čemer, navikli ste na fino, inače ne bi pozirali tu u odelcima.
  • Ns

    28.04.2022 07:27
    Ns
    Kakva steta za mladu devojku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.