Akademik Simović: Od Vučićevog interesa zavisi kome će se Srbija prikloniti

Akademik Ljubomir Simović rekao je da će od ličnog interesa predsednika Aleksandra Vučića, a ne od interesa države, zavisiti kome će se Srbija prikloniti u sukobu Zapada i Rusije.

"Šta će biti na kraju ne znam, ali očigledno da je sve u rukama čoveka koji se ne ustručava da svoj lični interes nametne kao državni", rekao je Simović. 

Po njegovim rečima, Vučić drži otvorena sva vrata.

"On drži otvorena sva vrata: zalaže se ulazak u Evropsku uniju (EU), ali u Vladi drži Vulina, koji čuva vrata prema Putinovoj Rusiji“, reko je Simović za list Nova.
 
On je naveo da se "na toj promaji ne može doveka stajati, a koja će se vrata otvoriti, a koja zatvoriti" zavisiće, kako je dodao, ako se situacija u zemlji uskoro ne promeni, od Vučićevog ličnog interesa.
  • agatoni,aga,akademik

    04.05.2022 12:57
    izgleda
    i akademici otišli u botove ! kako ga nije sramota sede brade i kose , kako nije napisao pesmu ili prozu o Vučićevom interesu ....
  • Zzx

    03.05.2022 19:45
    Ružna istina
    Od Vučićevog interesa zavisi kome će se Srbija prikloniti

    Nije problem u vođi već u tome što smo dozvolili da nas vodi narcisoidni, neiskreni diktator ne baš mnogo vešt.
  • Tarabic

    03.05.2022 15:10
    Ako napusti neutralnost zavrsice kao Obrenovic koji se na kraju sakrio u ormanu ali su ga pronasli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija