Obradović: Tražiću od ambasadora Hila da Srbija i SAD podignu spomenik Draži Mihailoviću

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da će predložiti novom američkom ambasadoru u Srbiji Kristoferu Hilu da dve zemlje zajedno podignu spomenik Dragoslavu Draži Mihailoviću.
"Čim bude konstituisan novi saziv Narodne skupštine, obratiću se sa zahtevom za prijem i novom američkom ambasadoru da mu predstavim ideju da država Srbija i SAD zajednički podignu spomenik đeneralu Draži Mihailoviću u Beogradu i Vašingtonu", rekao je Obradović za list Danas.
Kako je naveo, misleći na operaciju Halijard iz 1944. godine, "neko ko je spasao više od 500 savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu definitivno to zaslužuje".
 
Dragoljub Draža Mihailović osuđen je 1946. na smrt zbog ratnih zločina i saradnje sa okupatorom tokom Drugog svetskog rata, a rehabilitovan je 2015. godine.
  • Srba

    06.05.2022 00:52
    ???
    Podići spomenik čoveku koji je spasao oko 500 američkih pilota koji su bombardovali Beograd 12 puta, Niš 16 puta, Leskovac, Vranje, Kraljevo...od 42 do septembra 43 god to može da padne na pamet samo neznalicama. Bravo majstore. Šta je sledeće? Spomenik za NATO?
  • jel vam to domet

    05.05.2022 10:32
    dizanje spomenika.....
    na pragu treceg svetskog rata, krize gladi i nemastine samo bolestan covek moze da dobije tako debilnu ideju !
  • Zelja

    04.05.2022 18:44
    @...?
    A da zeleo bih dame,neko demantuje sa argumentima i dokazima u suprotno! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.