Objavljen priručnik medijske pismenosti za roditelje

Ministarstvo kulture i informisanja i USAID pripremili su onlajn priručnik, koji roditeljima pruža osnovna znanja o usmeravanju dece na odgovorno korišćenje tehnologije.

"Priručnik medijske pismenosti za roditelje" nastao je u okviru programa "Nova pismenost".

Psihološkinja i jedna od autorki priručnika Ana Mirković kaže da često pričamo o tome koliko nas deca slušaju, a korak bliže rešenju je trenutak u kom će se roditelji posvetiti slušanju svoje dece i razumevanju njihovih potreba. 

"Priručnik ima za cilj da sruši barijere između roditelja i dece koja odrastaju u digitalnom okruženju i da se oni ponovo razumeju. Kreirali smo ga tako da na jednostavan i jasan način pomogne roditeljima da započnu komunikaciju sa svojom decom na temu medijske pismenosti, internet nasilja, stereotipa, predrasuda i mnogih drugih izuzetno kompleksnih tema koje se najčešće izbegavaju, a veoma su važne kako bi se dete što bolje snašlo u medijskom i digitalnom prostoru koje ga okružuje", navodi Mirković.
 
Ovaj priručnik namenjen je svim roditeljima, tetkama i tečama, ujnama i ujkama, bakama i dekama kako bi se lakše sporazumeli sa decom i na pravi način odgovorili na potrebe svakog mladog ljudskog bića. 
Takođe, u okviru programa "Nova pismenost" u narednom periodu će za roditelje biti organizovane obuke i susreti prilikom kojih će moći da dobiju odgovore na mnoga lična pitanja i nedoumice na temu odgajanja dece u digitalnom dobu.
 
Priručnik je dostupan onlajn na sajtu novapismenost.rs.
  • Ode krv iz mozga

    09.05.2022 15:52
    @Рон
    Piše, ćirilicom.
  • Рон Џереми

    09.05.2022 12:30
    Пише ли нешто медијској манипулацији, лажним вестима, си-ен-еновој истини....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija