Vulin: Pijanim vozačima treba da se sudi kao za pokušaj ubistva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin založio se za strože kazne za saobraćajne prekršaje.
Vulin: Pijanim vozačima treba da se sudi kao za pokušaj ubistva
Foto: 021.rs
On traži da se onima koji u pijanom ili drogiranom stanju izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.
Vulin, koji je prisustvovao primopredaji opreme i uređaja za kontrolu psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača koje je Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila Upravi saobraćajne policije, rekao je da je policija od početka godine otkrila više od 21.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.
Saobraćajna policija je otkrila više od 1.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada je otkriveno 625 vozača pod dejstvom narkotika, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.
 
Proteklih dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo osam osoba, a dve osobe su zadobile teške telesne povrede opasne po život. U petak 20. maja je u saobraćajnim nezgodama poginulo tri lica, a u subotu 21. maja je smrtno stradalo pet osoba, rekao je Vulin.
  • Caca

    28.05.2022 11:49
    sladjananadlacki@gmail.com
    Prvo tebi i svima oko tebe i vucica treba suditi za sve i svasta,unazadili ste i istrebili srpski narod ...tuga
  • Nina

    26.05.2022 23:48
    Mi smo bolestan narod
    Kanda nas sve treba zatvorit na psihijatriju. I svima pilula lilula
    Tu se prosetavate,a tema veoma ozbiljna.Nije mi jasno zasto samo ako se vama nesto licno desi vi podizete glas a sve ostalo se pretvara u politiku drobljenja u prazno.Valjda smo do sada naucili da se budale uce na svojim greskma a pametni na tudjim...
    U Srbiji problem voznje u alkoholisanom i drogiranom stanju je alarmantan.
    A milicija da ztvori novcanik
  • Zare

    25.05.2022 08:04
    Da ponovim pitanje; Da li su svi ucesnici u tim saobracajnim nesrecama bili alkoholisani ili drogirani? Licno mislim da nisu i u tome je problem, nego ne bi trebalo devalvirati pokusaj ubistva i neka svako krivicno delo bude procesuirano po svojoj tezini a ovo je ovo dnevnopoliticka izjava jednog politicara u pokusaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija