Proširena istraga protiv Šarića i kriminalne grupe: Planirali ubistvo svedoka saradnika?

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i još osam članova njegove organizovane kriminalne grupe.
Proširena istraga protiv Šarića i kriminalne grupe: Planirali ubistvo svedoka saradnika?
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako je za RTS nezvanično potvrđeno u tužilaštvu, pored Darka Šarića naredbom od 31. maja obuhvaćeni su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić.
U bekstvu su Stanojković, Spasojević, Andrejić, Vukić i Vučinić, kojeg nema u naredbi o sprovođenju istrage, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.
Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva, i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića.
 
Tereti se i za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, kao i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.
 
Advokat Dejan Lazarević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.
 
Bojan Stanojković se tereti za krivično delo udrživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivanih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.
 
Danilo Odović se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.
 
Nikola Spasojević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.
 
Marko Vukić, Stefan Andrejić i Uroš Radovanović se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa po dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po jedno krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.
 
Milan Vučinić se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.
 
Darko Šarić je uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji 14. aprila, a osumnjičen je da je bio organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.
 
Šarić je 2020. godine u Specijalnom sudu osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe koja se tereti za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.
  • El Chapo

    03.06.2022 20:47
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...
  • Da ne zaboravimo!

    03.06.2022 19:27
    Darko Šarić zbog šverca 5,7 tona kokaina, ide u kućni pritvor.
    Predrag Koluvija zbog uzgajanja 2 tone marihuane u Jovanjici je u kućnom pritvoru.
    Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića je zbog ubistva devojke na pešačkom prelazu u kućnom pritvoru.
    Svi su najavljivali da sudski proces Belivuku neće početi pre izbora. Sudija je sve vreme na bolovanju?
    Tridesetdvogodišnji Novosađanin D. B. Dve godine kućnog pritvora za pokušaj iznude 40.000 evra od fudbalera "Vojvodine" Mladena Devetka.
    Mihalj Kertes oslobođen optužbi u vezi sa krijumčarenjem cigareta od 1996. do 2001. godine.
    Nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, zamenjen je pritvor blažom merom, odnosno kućnim pritvorom.
    Aleksandar Milojević, sin funkcionera SNS Zorana Milojevića Zelje, optužen je da je u decembru na Kopaoniku pokušao da ubije muškarca tako što ga je napao i izbo nožem, trenutno je u kućnom pritvoru
    Radosav Vujačić, zamenik direktora "Srbijagasa", optužen zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Milan Lutovac (15) iz Novog Sada, pušten iz pritvora i braniće se sa slobode
    Zvezdan Terzić, zbog bolesti se nije pojavio na sudu. Zbog toga je suđenje ponovo odloženo. Terzić je, međutim, juče održao konferenciju za medije povodom završetka fudbalske sezone. Terzićev slučaj je pre godinu dana preuzela sudija Ana Đuričković Trifunović zbog čega je suđenje, kako zakon predviđa, moralo da počne ispočetka.

    Procena je da kroz Srbiju prođe godišnje 30 mlrd $ droge.
  • Pravda

    03.06.2022 19:25
    Nadam se da svi razumemo u kakvoj državi živimo?
    Pa u decembru su ga pustili u kućni pritvor.
    Naš Jedini Najpametniji Veliki Vođa ga je branio i zastupao na nacionalnim feekvencijama da je predugo u pritvoru, sećate se?
    Da Francuzi nisu razbili Skai aplikaciju i Šarić bi dalje vodio svoje poslove iz "kućnog pritvora" i Velja bi i dalje pravio ćevape.
    Da se DEA nije umešala Jovanjica bi i dalje nekome zarađivala silne pare.
    Mislite da normalni, stručni lekari žele da žive i leče i operišu u takvoj zemlji?
    Mislite da normalni i stručni profesori i nastavnici žele da žive i predaju u takvoj zemlji?
    Gde su nam dobri majstori?
    Gde su nam vozači?
    Naprednjački botovi, kapirate za šta i za koga vi glasate?
    Jel' vas baš briga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.