Jovo Bakić: Srbija, to je kusur koji se onako baca preko stola

Profesor Filozofskog fakulteta Jovo Bakić ocenjuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić suvlasnik Srbije koju danas čini sprega organizovanog kriminala i politike.
Jovo Bakić: Srbija, to je kusur koji se onako baca preko stola
Foto: FoNet (Aleksandar Mijailović)

On je u serijalu Kvaka 23 Novinske agencije FoNet objasnio da je organizovani kriminal oteo Republiku od građana, a da sociološki uvid govori da se takav režim nad državom ne može pobediti bez oružja.

"Oni koji su u organizovanom kriminalu, ti znaju da kad padnu s vlasti, kad čitav režim padne, oni moraju biti u zatvoru i to na višedecenijskim kaznama. Mislite li da će oni to da dopuste? Neće", tvrdi Bakić.

Kada je reč o spoljnjoj politici, Bakić priznaje da ne može previše da kritikuje Vučića, jer ni sam ne zna šta bi uradio da je na njegovom mestu.
 
Prema njegovom predviđanju, "Rusija će postati vazalna država Kine zahvaljujući ovome, Evropska unija će cela postati vazal Sjedinjenijh Američkih Država, a Srbija, to je kusur koji se onako baca preko stola".
 
Manevarski prostor će se dodatno sužavati, smatra Bakić, pa će Vučić u nekom trenutku morati da se opredeli gde će i tada bi trebalo da ga vodi zdrava računica, a ne impulsivnost.
 
"On uz sebe ima jednu bandu svega i svačega koji pojma nemaju ni o čemu, ali ima par ljudi koji znaju da računaju i nadam se da tu nećemo napraviti neku stratešku grešku koja će nas onda skupo stajati", protumačio je Bakić, uz napomenu da "taj trenutak još nije došao”.
Posetu Srbiji nemačkog kancelara Olafa Šolca on posmatra i u kontekstu nemačkog kapitala koji "nigde nema takve uslove kao ovde, a njegovo oplođavanje omogućio je najmoćniji čovek u državi".
 
"To je zapravo podela kolača, oni su svi zadovoljni, mi se s razlogom samosažaljevamo, a sve to je Afrikancima poznato već 500 godina", zaključio je Bakić.
  • Лиманац

    06.06.2022 16:37
    Аутошовинизам
    Невероватно је како сви ћуте на очигледно вређање државе од стране Јова Бакића. Бакићу, срам те било!
  • gavrilo

    06.06.2022 13:39
    preambula
    rešenje je izbaciti preambulu iz ugovora , naravno metaforički , dovoljno je da je zaspemo pljuvačkom -preambulu !
  • V

    05.06.2022 19:58
    Poznat samo po mrznji prema svojoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija