Zavetnici: Našoj delegaciji zabranjen ulaz u Hrvatsku zbog političkih stavova

Stranka Zavetnici saopštila je da je delegaciji poslaničke grupe te stranke zabranjen ulaz u Hrvatsku, kao i da su zadržani na graničnom prelazu.
U saopštenju se navodi da je delegacija rano jutros posetila kompleks logora Jasenovac, gde je prisustvovala liturgiji u manastiru, nakon čega se uputila u Donju Gradinu – deo jasenovačkog logora koji se nalazi u Bosni i Hercegovini.
 
Pri povratku u Hrvatsku, dodaje se u saopštenju, tamošnja granična policija zaustavila je tri automobila u kojima su se nalazili poslanici Zavetnika i oni su zadržani na graničnom prelazu.
 
"Njima je saopšteno da im je ulazak na teritoriju Hrvatske zabranjen još 3. juna, što je paradoksalno, jer je poslanička grupa Zavetnika jutros bez ikakvih smetnji prešla državnu granicu na Batrovcima i ušla u Hrvatsku", navode iz stranke.
 
Dodali su da je planiran sastanak njihove delegacije sa vladikom pakračko-slavonskim Jovanom, ali da su bili prinuđeni da otkažu tu posetu i da se, ukoliko budu oslobođeni, alternaitvnim putevima vrate za Srbiju.
 
U saopštenju se navodi da su delegaciju poslanika Zavetnika "sve vreme njihovog puta prema Jasenovcu pratila određena vozila", kao i da je to uočeno i tokom boravka na samom prostoru manastira u Jasenovcu ali i kasnije, na putu prema Donjoj Gradini.
 
"U pitanju je brutalna politička represija nad narodnim poslanicima Srpske stranke Zavetnici kojima se na ovaj način krše elementarna prava i sprečava sloboda kretanja isključivo zbog njihovih političkih stavova. Očigledno je da nekima u Zagrebu jako smeta to što se Zavetnici bore za interese svoje zemlje i prava srpskog naroda pa na ovaj način pokušavaju da nas zastraše i ućutkaju", ocenjujue se u saopštenju.
  • E

    06.06.2022 10:01
    E
    E netreba praviti istu gresku sa SRS i SPS! Ove zavetnike zabraniti!!!!
  • Republikanac

    06.06.2022 00:14
    Imaju Hrvati dosta svog otpada joši im fale ovi naši.
  • Uros@

    05.06.2022 20:35
    ?
    Napisi svoje pravo ime...a ako truju "Ovde" mozda truju krompirove zlatice i ostale parazite???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.