Otvoreni Balkan: Sporazum o uzajamnom priznanju diploma

Lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije potpisali su, na samitu inicijative Otvoreni Balkan, sporazum o uzajamnom priznanju diploma i naučnih zvanja i memorandume o saradnji u nekoliko oblasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, potpisali su Sporazum o saradnji zemalja Zapadnog Balkana u oblasti uzajamnog priznavanja diploma koje izdaju visokoškolske i druge ovlašćene ustanove.

Zvaničnici tri zemlje, članice inicijative, potpisali su na kraju samita u Ohridu i memorandume o saradnji u oblasti kulture, turizma i ekonomije.
Ministarke kulture Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Maja Gojković, Bisera Kostadinovska-Stojčevska i Elva Margariti, potpisale su memorandum o razumevanju u oblasti kulturne saradnje na Zapadnom Balkanu.
 
Memorandum o saradnji u oblasti turizma potpisali su resorni ministri Tatjana Matić, Krešnik Bekteši i Mirela Kumbaro.
 
Direktori poreskih uprava tri zemlje, Dragana Marković, Sanja Lukarevska i Ceno Klosi, potpisali su memorandum o saradnji te tri institucije.
  • Joooj

    08.06.2022 18:40
    Tiha jeza
    Nedaj Bože desi se da se čovek nađe u urgentnom centru i moguće je sada da ga dočeka lekar s diplomom iz Prištine...
    Ne znam za druge, ali ja sam u JNA 1981. shvatio neke stvari, a pored ostalog i to, koliki je nivo diploma sa tog Univeziteta... Još dok nije bilo privatnih univerziteta i znate "onog" što je i ovde od polupismenih stvorilo stručnjake bez kojih ni Vlada ne može...
  • Smile

    08.06.2022 17:50
    Nisu
    Nisu nam dovoljne naše kupovne diplome, sad će još i ovi da dolaze sa kupovnim diplomama...
  • Samo pitam

    08.06.2022 17:48
    Jel' to znači da će Albanija sada priznati Siniši Malom doktorat?
    Ovom stalo pa se Svemoćni baš potrudio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija