Prvi sastanak radne grupe: Predlog za Fijatove radnike koje ne žele ni otpremnine ni inostranstvo

Održan je prvi sastanak radne grupe koja je formirana da rešava otvorena pitanja oko socijalnog programa i statusa Fijatovih radnika.
Prvi sastanak radne grupe: Predlog za Fijatove radnike koje ne žele ni otpremnine ni inostranstvo
Foto: Pixabay
Načelno je dat predlog za kategoriju radnika koje ne interesuju ni otpremnine ni odlazak na rad u inostranstvo.
Član radne grupe, predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila u Kragujevcu Saša Đorđević je posle sastanka u Vladi Srbije izjavio da je načelno utvrđen predlog da se ovoj kategoriji radnika preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) omogući zaposlenje u drugim firmama.

On je naveo da bi po tom predlogu radnici koje interesuje posao umesto otpremnina i rada u inostranstvu, trebalo da raskinu radni odnos u Fijatovoj fabrici i da budu prijavljeni na NSZ.

"Za njih bi bila obezbeđena mesečna bruto naknada od 47.000 dinara, od koje bi sami uplaćivali doprinose, tako da bi im ostalo oko 35.000 dinara", rekao je Đorđević.
 
Prema predlogu koji je danas iznet na radnoj grupi, NSZ bi radnicima u tom periodu ponudila mogućnosti za zapošljavanje u drugim firmama koje su udaljene do 50 kilometara od Kragujevca.
 
Đorđević je rekao da na prvom sastanku radne grupe nije razgovarano o visini otpremnina.
 
On je rekao da radna grupa nastavlja rad već sutra, u Vladi Srbije.
 
Prema rečima Đorđevića, radna grupa je danas zasedala u prisustvu predstavnika radnika i sindikata, kabineta premijerke Srbije i Razvojne agencije Srbije, ali su izostali članovi iz ministarstava privrede i rada.

Teme

fijat

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija