Najveća prevara decenijama unazad: Lažni agent za luksuzne nekretnine prevarom došao do milion evra

D. B. iz Beograda uhapšen je i određeno mu je policijsko zadržavanje zbog prevara, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.
Najveća prevara decenijama unazad: Lažni agent za luksuzne nekretnine prevarom došao do milion evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je on najpre sačinio lažna punomoćja tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu.
Nakon toga je doveo u zabludu eminentnu firmu sa sedištem u Beogradu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi korist u iznosu od 1.100.000 evra.
U saradnji sa policijom tužilastvo i dalje proverava da li je još neko bio umešan u ovu najveću prevaru unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica. 
 
Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela, te osobe će biti obuhvaćene dopunom krivične prijave.
 
Osumnjičeni D.B. će biti saslušan u četvrtak, 16. juna, nakon čega će se odlučiti o pritvoru, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga.
  • Dragana Popov

    16.06.2022 06:21
    Takima prvo treba zapleniti svu imovinu i pare. To ce ih vise boljeti kad izadju bez dinara nego sudski proces i zatvor. Sigurno je sve na sebe napisao.
  • Caslav

    15.06.2022 15:49
    Jako mi je smesno sto se botovi loze da lupaju minuse na skroz razumne komentare. Svako normalan, ali svako, zna na koje komentare treba da obrati paznju, samo jer ih vi botovi akcentujete.

    Ali dobro, vi morate biti placeni po ucinku, iako je to sto radite poprilicno besmisleno u svetu kojem vi ne pripadate.
  • Žarko

    15.06.2022 11:53
    Sve tačno
    J.L.@
    Bravo za komentar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija