Željko Mitrović: Manojlović služi interesima Rokfelera; Manojlović: Žao mi je što ovako razgovaramo

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović nazvao je direktora kampanje inicijative Kreni-Promeni Sava Manojlovića "lažovom, prevaranton i seoskom varalicom", zbog tvrdnji da TV Pink krši zakon i ne plaća porez.
"Ne radi se ovde ni o kakvom naučno-obrazovnom programu, već o visokoj gledanosti političkog programa TV Pink koji se Savu ne sviđa", rekao je Mitrović u emisiji "Pravi ugao" RTV Vojvodina, dok je Manojlović izjavio da nema lični odnos prema Pinku i Mitroviću, već insistira isključivo na poštovanju zakona.
 
Prema rečima Mitrovića, podaci Poreske uprave iz 2021, 2020, 2019. godine i pet godina unazad pokazuju da je porez plaćen.
On je u tv duelu sa Manojlovićem naveo da je "pitanje nacionalne frekvencije danas samo pitanje statusa i borbe za 15 odsto publike koja televiziju gleda i dalje antenom".
 
Peticiju koju je Manojlović podneo Mitrović je označio kao "jedini primer želje manjine da vlada većinom", što je posledica "mnogo para koje je neko dobio da uznemirava javnost".
 
On podseća da televizije sa nacionalnom frekvencijom 20 odsto programa moraju da posvete kulturno-obrazovnom i dokumentarnom programu i tvrdi da TV Pink sve to ima.
Manojlović je uzvratio da je članom 11 Pravilnika REM predviđeno da TV sa nacionalnom frekvencijom mora da ispuni određene kriterijume za dodelu nacionalne frekvencije i ocenio da TV Pink, po samom izveštaju REM, ne ispunjava te kriterijume, kao ni televizija Hepi.
 
"Pogrešili smo u kategorizaciji, mi sve to imamo u Jutarnjem programu, ali REM to gleda kao celinu i informativni program", odgovorio je Mitrović, koji predviđa da se će se menjati zakon.
 
"Dok se ne promeni zakon, vi morate da se usaglasite sa Pravilnikom", poručio je Manojlović.
 
Mitrović smatra da se na nacionalnoj frekvenciji TV Pink ne emituje ništa šta je suprotno zakonu, a scene iz rijaliti programa idu preko četiri specijalna strima, koje emituju kablovski operatori.
 
Optužujući Manojlovića da služi interesima Rokfelera, Mitrović je rekao da je "njegov problem gledanost Pinka koja je već 20 godina veća od svih komercijalnih televizija".
 
"Ta visoka gledanost ima u sendviču informativno-politički program koji se Savi ne sviđa. ne radi se o naučno-obrazovnom programu, već politčkom profilu, a televizije već 14 godina same biraju taj profil", naveo je Mitrović.
 
On je rekao da je "jedino sa Zoranom Đinđićem bio ozbiljno vezan i voleo ga je", dok smatra da je sada "Aleksandar Vučić najbolji lider kojeg je Srbija imala".
 
Upitan o kampanji protiv Olivera Ivanovića i spotu koji je emitovan na TV Pink, Mitrović je upitao da li gledaju američke negativne kampanje, koje nisu zakonom zabranjene.
 
"Oliver Ivanović je bio moj drug i prijatelj, to nema veze. To je reč o marketingu, neko je iznajmio termin", rekao je vlasnik RTV Pink.
 
Manojlović je rekao da nema ništa lično protiv Mitrovića i da mu je žao što se tako ponaša, ponavljajući da njega interesuje samo poštovanje zakona.
 
"Nemam problem sa ljudima koji gledaju rijaliti, ali ono što se dešava je brutalno prikazivanje nasilja na TV ekranima, tamo se događaju krivična dela i (tužilac) Zagorka Dolovac bi trebalo da reaguje", naglasio je Manojlović.
 
On smatra da je REM odgovaran, jer ne reaguje na zloupotrebu javnog dobra, ukazujući da je na delu tajkunizacija medija.
 
"Žao mi je što ovako razgovaramo, iskreno i ljudski mi je žao, jer je Mitroviću neko omogućio da se ovako ponaša već 30 godina", rekao je Manojlović koji je vlasnika RTV Pinka uporedio sa likom Bate Živojinovića iz filma "Balkan ekspres".
 
"Politička uverenja može da ima kakva hoće, ali ono što je radio Oliveru Ivanoviću i u Crnoj Gori Vanji Ćalović, zajedno sa Bebom Popovićem i Milom Đukanovićem, ne želim da se dogodi nijednom čoveku, ni najgorem neprijatelju. Imam problem sa kršenjem zakona, nisam besan zbog ovih uvreda koje izgovarate", poručio je Manojlović.
 
Za sebe je rekao da predstavlja krik generacije koja misli da je "završena simbioza kriminala, medija i politike i neće da odlazi iz zemlje".
  • Dusan Dzigurski

    22.06.2022 15:18
    Vulinov kum
    Ovaj Mitrovic je valjda Vulinov dvostruki kum, ako se ne varam. Nije ni cudo, slicni su karakteri, obojica veoma nezgodni, neprijatni ljudi koji ne znaju da se ponasaju.
  • A3

    22.06.2022 07:45
    Neki su neobrađeni
    Kulturno ponašanje je odlika vaspitanih ljudi, zato se ne treba čuditi mitrovićevom nastupu.
  • Марко

    21.06.2022 21:31
    Ко хоће да гледа сплачине нека гледа. У мојој кући се Пинк не гледа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.