Suspendovan izvršitelj: Zaplenio i prodao pekaru koja nije bila predmet izvršenja

Disciplinska komisija Ministarstva pravde izdala je zabranu obavljanja delatnosti na godinu dana izvršitelju Aleksandru Ristoviću
Suspendovan izvršitelj: Zaplenio i prodao pekaru koja nije bila predmet izvršenja
Foto: 021.rs
Kako navodi inicijativa "Za krov nad glavom", to je učinjeno jer je Ristović 25. novembra 2021. godine kupcu predao nepokretnost koja nije bila predmet prodaje niti izvršenja.
U saopštenju se navodi da je "reč o pekari Dragana Đurđeskog u Ulici Živka Davidovića, koju je Ristović uz pomoć policije oteo i predao kupcu, a koju je kupac potom porušio".
Nakon što je izvršitelj kažnjen, pred Draganom Đurđeskim je mukotrpan postupak naplate štete koja mu je pričinjena, navodi "Za krov nad glavom" uz ocenu da je "kažnjavanje pljačke ipak korak u dobrom pravcu".
 
"Sva zasluga za suspenziju Aleksandra Ristovića pripada Draganu i njegovoj upornosti da se suprodstavi nepravdi, koja nam svima može biti uzor i inspiracija", ističe "Za krov nad glavom".
 
Naglašeno je da se "suspenzija Aleksandra Ristovića dešava istovremeno dok izvršitelji širom Srbije rade ono isto zbog čega je Ristović suspendovan - iseljavaju ljude iz nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja".
 
Inicijativa navodi primere "pokušaja izvršiteljke Mirjane Dimitrijević da 23. juna iseli porodicu Vuksanović iz Prilepske ulice na Autokomandi iz kuće koja nije predmet presude, kao i brutalno izbacivanje na ulicu porodice Milićević 15. juna u Požegi koje je organizovao izvršitelj Milan Lojaničić uz asistenciju policije".
 
"Ukoliko želi da spreči pljačku u izvršnom postupku, Ministarstvo pravde će morati da uradi mnogo više od kažnjavanja pojedinih izvršitelja. Moraće da promeni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da ukine sistemske mogućnosti za izvršiteljsko samovlašće", zaključuje "Za krov nad glavom". 
  • nisamFan

    29.06.2022 16:36
    ZIO
    Silni komentari...sve junak do junaka...sve moj do mojega...neki drzavni sluzbenici se javljaju...neki narod se javlja...oni bi da zatvaraju, pale, lincuju...jedno pitanje...koliko vas je procitalo zakon o izvrsenju, obligacijama, prometu nepokretnosti, zakon o hipoteci, zakon o parnicnom p...i ostale kojima se uredjuje ova materija? Prijatan dan
  • Dejan

    28.06.2022 21:03
    Godinu
    Suspendovan na godinu dana,i kad prodje godina on ce ponovo nasrnuti na narod.Idiotskog zakona,takvi se dozivotno suspenduju,zabrani im se dozivotno baviti tim poslom.Drzava zasto se pravi blesava,u vladi pitam se ima li casnih ljudi,cinimi se nema.Da ima zakon bi bio za sve jednak,ovaj nesrecnik sto mu otese pekaru netreba se tuzakati s osobom koja je kupila i srusila objekat.Izvrsitelj bi odma morao iz svog djepo obestetiti ostecenog u razumnom roku,a bivsi tuzitelj i njegov prijatelj kome je prodao pekaru nek se dogovore ko kome duguje.Gradjanin mora biti zasticen od pljacke ,a ovdje pljackas je izvrsitelj.
  • Zare

    28.06.2022 19:28
    @kuka&motika
    Najgore je sto smo obojica u pravu. Nisu drzavni sluzbenici, ali su dobili licencu od rezima. Dakle siva zona u kojoj se dozvoljava da neko otima tudju imovinu bez naloga drzavnih organa. Nekad se to zvalo "u ime naroda" a danas vise ni to ne mogu da kazu, jer nisu drzavni sluzbenici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.