Avion iz Pekinga prvi na novoj redovnoj liniji sleteo u Beograd

Avion kompanije "Hainan erlajns" na prvom letu od Pekinga do Beograda, sleteo je jutros na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
Avion iz Pekinga prvi na novoj redovnoj liniji sleteo u Beograd
Foto: FoNet/AP
"Ovo je prvi direktan let od Kine do Srbije. Za sada će let ići jednom nedeljno, a od septembra, oktobra dva puta nedeljno ćemo leteti do Kine", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na aerodromu "Nikola Tesla".
Vučić je rekao da će avionska linija, koja će nositi ime "Mihailo Pupin", privući veći broj turista i poslovnih ljudi u Srbiju.
Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, koja je doputovala prvim letom Peking-Beograd, izjavila je da će ovom avio linijom biti ojačana saradnja dve zemlje i ojačana pozicija Srbije kao regionalnog saobraćajnog čvorišta.
 
Ona je rekla da je otvaranje direktne avio linije rezultat brze realizacije značajnog konsenzusa između predsednika Si Đinpinga i Vučića za "neprekidno unapređenje saradnje dve zemlje".
 
"Suočavajući se sa brojnim velikim izazovima u svetu, čelični prijateljski odnosi naše dve zemlje održavaju vitalni trend razvoja, što je u interesu naše dve strane i naroda dve zemlje", rekla je Čen Bo.
 
Hajnan erlajns za sada će leteti samo subotom. Let Beograd-Peking trajaće devet i po sati. Vučić je najavio da će u narednom periodu biti uspostavljena i linija za Čikago.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.