Slavko Štimac dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić"

Slavko Štimac dobitnik je nagrade za životno delo Pavle "Vuisić".
Ova nagrada biće mu dodeljena u okviru 57. FestivalA glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti".
Na "Filmskim susretima", koji će se održati na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika će moći da pogleda svetske premijere ostvarenja "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice" i niške premijere filmova "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji", piše na sajtu FCS.
Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji biće u subotu, 20. avgusta u 20:30 sati, kada će Štimcu biti dodeljena nagrada.
 
Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri "Naisa", "Car Konstantin" i "Carica Tedora", čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.
 
Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.
 
Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.
  • Pmila ns

    11.08.2022 19:34
    Bravo
    Bravo za Slavka Stimca, odlican i skroman glumac koji je dugo sa nama. Zasluzeno:)))7
  • da

    11.08.2022 13:40
    Veliki glumac i rekla bih dobar covek...61 godina a jos uvek izgleda kao onaj mladic iz doba jugoslovenskih filmova.
    Zasluzeno svakako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija