Kfor povećao prisustvo na Jarinju i Brnjaku, češće patroliranje: "Svest o situaciji"

Kfor je povećao svoje prisustvo i patroliranje na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i spreman je da interveniše ako bude potrebno.
Kfor povećao prisustvo na Jarinju i Brnjaku, češće patroliranje: "Svest o situaciji"
Foto: Pixabay

U odgovoru na pitanje Tanjuga da li je tačno da su američki vojnici u okviru NATO-a raspoređeni duž glavnih puteva na severu Kosova, nakon neuspeha poslednje runde dijaloga u Briselu, što je objavila agencija AP, iz Kfora je odgovoreno da je povećao svoje prisustvo na prelazima Jarinje i Brnjak "kako bi povećao svest o situaciji".

"Takođe je povećao aktivnosti patroliranja u toj oblasti", navodi se u odgovoru.

Ove mere, objašnjava se, preduzete su da bi se Kforu omogućilo da, u slučaju potrebe, reaguje brzo na svaki bezbednosni izazov.
 
Kako se podseća, mandat misije Kfor predvođene NATO-om, koji proističe iz Rezolucije SB UN 1244 iz 1999. godine, jeste da se osigura sigurno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve građane na Kosovu.
 
Kako bi postigao svoje zadatke Kfor zadržava prisustvo i agilnost na terenu, dodaje se.
"Želeli bismo da uverimo sve da je Kfor spreman da interveniše ako bude potrebe", zaključuje se u odgovoru Kfora.
 
Kfor je i pre nekoliko dana saopštio da je pojačao prisustvo na Jarinju i Brnjaku.
  • salaj

    20.08.2022 20:47
    ako ce intervenisati ko 2004. bolje da sede u svojim bazama
  • Stole

    20.08.2022 17:08
    Spremni su nezavisnost Kosova ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.