Brnabić o izjavi Jandrokovića: Hrvatska i zvanično preti da će blokirati put Srbije u EU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da hrvatsko rukovodstvo "sada i zvanično preti" da će blokirati evropski put Srbije.
Brnabić je iznela ovu ocenu nakon izjave predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da će Zagreb koristiti pregovore Srbije za pristupanje EU kako bi poslao poruku da neće tolerisati stvari poput optužnice za Petrovačku cestu.
"Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece, jer četvoro je tamo pobijeno, starosti od šest do 13 godina, da zbog toga ne možete da budete deo EU. To je vladavina prava? To su evropske vrednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno", napisala je Brnabić na Tviteru.
Brnabić je, komentarišući poziv Jandrokovića svima u Srbiji da se "pogledaju u ogledalo", kazala da se Srbija pogledala u ogledalo i shvatila da mora da traži pravdu za pobijenu decu, devojke i starce na Petrovačkoj cesti, avgusta 1995. godine.
 
"A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Vaši 'heroji' pobili su nenaoružane ljude, u zbegu, iz vazduha", navela je premijerka.
 
Brnabić je navela da se Srbija okrenula budućnosti i pozvala Jandrokovića da uradi isto.
 
Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je prethodno da Hrvatska odbacuje optužnicu za Petrovačku cestu koju je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije pokrenulo protiv četvorice hrvatskih oficira, uz ocenu da je "političke prirode".
 
"Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome šta radite", kazao je on.
 
Jandroković je istakao i da će Hrvatska koristiti pregovore oko pristupanja Srbije u EU kako bi "poslala poruku da takve stvari neće tolerisati".
  • Sanja

    23.08.2022 15:26
    Ljudi koji pišu ovakve komentare,jel imate vi decu,da li vaša braća i sestre imaju decu?Da li vi volite nekoga pa možete da razumete da nekoga izgubite na način kako su stradali ovi ljudi.Moraju da odgovaraju za to.
  • Lalosh

    22.08.2022 12:54
    Ove Caletove izjave i nisu tako lose, bas sam se lepo istovario ! ! !
    Nisu lose za probavu ! ! !
  • zoki ns

    22.08.2022 12:43
    bacanje koske po stoti put
    Heh, pa to su ovi naši jedva i dočekali. Samo da se dižu tenzije, da se namerno zavadjaju gradjani, pa nas onda neko navodno blokira, pa onda sledi tradicionalno svaljivanje krivice na na neke izmišljene neprijatelje.. I tako u krug.. Sve unapred smišljene priče. A za to vreme u toku redovno mešetarenje, arčenje budžeta, anarhija, kriminal, korupcija i slično. Pa kome je onda stalo da se u EU udje što pre?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija