Veliki povratak Dačića: Ministarska funkcija, koordinator službi bezbednosti

Uz imena Ane Brnabić, Miloša Vučevića i Siniše Malog, posebno apostrofirano ime na današnjoj konferenciji predsednika države bilo je ono Ivice Dačića.
Veliki povratak Dačića: Ministarska funkcija, koordinator službi bezbednosti
Foto: 021.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije od izbora 2020. godine bio je predsednik Narodne skupštine Srbije, što se smatralo "nazadovanjem" u hijerarhiji državne moći. 

Međutim, na izborima 2022. godine Socijalistička partija Srbije napravila je značajan pomak, osvojivši oko 100.000 glasova više u odnosu na prethodni izborni ciklus. 

Na današnjoj konferenciji, na kojoj je Ana Brnabić predložena za mandatarku Vlade Srbije, istaknuto je da će u državnom aparatu značajnu funkciju imati upravo Ivica Dačić.
 
"Ivica Dačić će imati značajnu ulogu u državnom aparatu. Osim važnog ministarskog mesta, mesta potpredsednika Vlade Srbije, imaće i funkciju koordinatora službi bezbednosti", poručio je Vučić.
 
U svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri Dačić je bio na više državničkih funkcija. Bio je ministar unutrašnjih poslova, zamenik predsednika Vlade Srbije, premijer Srbije, Ministar inostranih poslova, prvi potpredsednik Vlade, te predsednik Narodne skupštine.
  • Aца

    29.08.2022 11:28
    !
    Да ли је он реинкарнација Саве Савановића!
  • Penzioner

    28.08.2022 20:35
    Prazan dzep
    Nekako sto je dacic duze na funkcijama vrednost moje penzije opada_ne sliva li se to u mjegove dzepove ,i dok on grabi funkcije i pevusi o miljacki mi penzioneriozemo samo da kukamo
  • Mesna zajednica

    28.08.2022 16:05
    Stvoren za sve
    Samo jos nije bio predsednik moje mesne zajednice ali ima vreme pa on koliko primanja ima kao 150 prosecnih penzionera a da je samo jedan mesec na minimalcu???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.