Brnabić o Evroprajdu: To je više molba nego što smo im rekli da ne šetaju

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom otkazivanja manifestacije Evroprajd, da država ne želi bilo kome da uskrati Ustavom garantovana prava.
Kako je dodala, pitanje je kakve posledice održavanje takvog skupa može da ima po Srbiju.
Ona je povodom odluke o otkazivanju LGBT skupa najavljenog za septembar kazala da je to "više molba" i da ni prethodna vlada "nikom ništa nije zabranjivala".
"To je više molba nego što im kažemo: 'nemojte da šetate'. To je u skladu sa Ustavom ali je drugo pitanje kakve posledice ima po našu državu. Radi se o tome šta je u ovom trenutku moguće i kako čuvamo našu stabilnost. Meni je žao što je tako ali nama je ovaj septembar 'savršena oluja'. Ima tu i stranog faktora koji se svemu tome raduje", kazala je Brnabić.
  • piskaralo

    30.08.2022 10:33
    rešenje
    neka opet prošeta kao 2019 i neće biti ni huligana.
  • Sremac

    29.08.2022 13:36
    Niti manje zemlje niti više s….a(da dudem fini). Ako je pod litijama šetalo 50 000 ljudi, kako od toliko duša niko ne spomenu otete reke srpske, planine koje se miniraju i ruše… kako to da smeta prajd a ne smeta premijerka, smeta jedan dan cirkusa a ne smeta koliko ubijenih i pretučenih žena u Srbiji…
  • Nikola

    29.08.2022 13:16
    @bns
    Onda treba zabraniti navijače, ne publiku, na svim sportskim događajima jer su tu da uništavaju druge, drugačije i tuđu imovinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.