Vučurević tuži Srbiju

Advokatski tim Božidara Vučurevića, nekadašnjeg načelnika opštine Trebinje, naredne nedelje podneće tužbu protiv Srbije zbog njegovog nezakonitog držanja u pritvoru 44 dana, izjavio je Svetozar Vujačić, Vučurevićev advokat.
Advokatski tim Božidara Vučurevića, nekadašnjeg načelnika opštine Trebinje, naredne nedelje podneće tužbu protiv Srbije zbog njegovog nezakonitog držanja u pritvoru 44 dana, izjavio je Svetozar Vujačić, Vučurevićev advokat. "Hapšenje je bilo u skladu sa zakonom, jer je za njim bila raspisana poternica, ali je nezakonito držan u pritvoru 44 dana, pošto mu je pritvor odredio i vodio postupak apsolutno nenadležan sud, a to je šabački sud. Taj sud je čak utvrdio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Hrvatskoj i BiH", rekao je Vujačić.

On je naglasio da je za optužbu protiv Vučurevića, ratni zločin, po zakonu o sudovima Srbije "za celu zemlju jedino nadležno Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu što, nažalost, nisu znale sudije i predsednik suda u Šapcu". "Jedino nam je žao što ćemo po našim zakonima morati da tužimo Srbiju, odnosno Ministarstvo pravde, a veliko bi nam bilo zadovoljstvo kad bi mogli po zakonu da tužimo te sudije, neznalice, pa da oni od svojih ličnih dohodaka tu odštetu plate. Ovako će, nažalost, platiti građani Srbije", rekao je Vujačić.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina počinjenih tokom artiljerijskog gađanja Dubrovnika, a nedelju dana kasnije zahtev za njegovo izručenje podnela je u BiH zbog navodnih zločina u Trebinju.

On je sredinom juna pušten da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku. Vučurević se, međutim, 10. septembra svojevoljeno vratio u Trebinje.
  • mile V

    25.09.2011 12:20
    vučurević
    Marš kući.
  • TT

    25.09.2011 10:56
    ma
    šta ćeš ti uopšte u srbiji? kakve ti veze sa nama imaš? Tuži BIH.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.