Ovo su najveći poreski dužnici u Srbiji: Od 20 miliona dinara do 34 milijarde

Poreska uprava je objavila spisak najvećih dužnika među aktivnim privrednim društvima.
Ovo su najveći poreski dužnici u Srbiji: Od 20 miliona dinara do 34 milijarde
Foto: Pixabay
Na vrhu su "Magma prom" iz Šapca i "Mera invest" iz Beograda, čiji je dug na kraju jula, kako se navodi, bio 1,13 odnosno 1,08 milijardi dinara.
Na spisku najvećih dužnika je ukupno 311 aktivnih subjekata čija su dugovanja 31. jula ove godine pojedinačno bila veća od 20 miliona dinara.
Pored "Magma proma" i "Mera investa", u vrhu liste su "Termol Leštane" sa dugom od 865 miliona dinara i "Prodeksim" sa Novog Beograda sa dugom od 851 miliona dinara.
 
Kao bitnu napomenu, Poreska uprava je navela postupke prinudne naplate.
 
Spisak najvećih dužnika – pravnih lica u stečaju predvode Beobanka AD sa dugom od 34,17 milijardi dinara, a u vrhu su Astra banka – 21,20 milijardi dinara duga, te Beogradska banka sa 18,40 milijardi.
 
Na ovom spisku je ukupno 560 pravnih lica u stečaju sa dugom većim od 20 miliona dinara.
 
Poreska je objavila i spisak dužnika, pravnih lica sa oduzetim PIB-om, na čijem je vrhu novosadski "Impuls petrol" sa 5,45 milijardi dinara.
 
U vrhu su i novosadski "Požarevac-promet" sa 1,55 milijardi, i "Redvud" iz Niške Banje sa 912 miliona dinara duga.
 
Na ovom spisku je ukupno 351 pravno lice sa oduzetim PIB-om čiji su dugovi veći od 20 miliona dinara.
 
Kod dužnika preduzetnika na spisku su 3.354 subjekta koji su dužni preko pet miliona dinara.
 
Niška mesara "Biftek" dužna je 400 miliona dinara, a u vrhu su i obrenovačka PR "Agencija Maksikod" sa dugom od 207 miliona, a sledi subotička SZR "Edeks" sa 193 miliona dinara duga.
  • Srbija

    03.09.2022 10:04
    Mitrovic lopov
    Gde je pink.?
  • Ja

    02.09.2022 10:01
    SDK
    Da se Dinkiću nije dozvolilo da uništi instituciju za kontrolu i naplatu državnih potraživanje ne bi bilo poreskih dužnika. Al Kapone je propao jer nije platio porez a ne zato što je ubijao suparnike, ali to je tamo gde postoji država, a osnova države je definisana teritorija, što mi na ovim prostorima nažalost već 30+ godina nemamo.
  • Petar

    02.09.2022 08:54
    Neverovatno
    Koji mozak moze da stavi minus na ovu vest? Zar je moguce da kao bot imas zadatak da lupas minuse i nijednog trenutka ne kazes sebi: Boze sta ja ovo radim?Gde mi je cast i obraz. Stidece mi se pokolenja zbog ovoga sto radim! Te firme su opljackale ovu drzavu. Duzni su i treba da vrate. Za vas to nije greh? Stidite se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija