Prelević: Tužilac požurio da nam kaže da Vučić nije kriv za kolaps u EPS-u

Advokat Božo Prelević ocenio je da je tužilac odbacivanjem krivične prijave protiv bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića "požurio da saopšti da nije kriv predsednik Vučić za kolaps u EPS-u".
 Prelević: Tužilac požurio da nam kaže da Vučić nije kriv za kolaps u EPS-u
Foto: Pixabay
On je naglasio da je odluka tužilaštva pokušaj zaštite okrivljenog i onoga ko ga je postavio.
 
"Nije ovde pitanje da l’ je Grčić kriv ili nije, već kolika je krivica onog koji je Grčića postavio na mesto direktora Elektroprivrede Srbije. To znači – nije kriv Vučić što je postavio Grčića", rekao je Prelević.
"Bilo bi lepo da nam tužilac kaže koga je on saslušao, u šta je izvršio uvid, pošto je očigledno da smo mi izvozili struju pre Grčića i da uvozimo struju posle njega. Grčić je nasledio sistem koji je ispravan i koji je proizvodio oko pet gigavata struje, a ostavio sistem koji ne može da proizvede ni tri gigavata", naveo je Prelević.
"Niko neće odgovarati za kolaps u EPS-u dok god je SNS na vlasti u Srbiji", istakao je.
 
Dodao je da je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović "pokazala hrabrost kada je podnela krivičnu prijavu protiv Grčića".
 
"Za krivičnu prijavu protiv Grčića treba određena doza hrabrosti. Ona (Mihajlović) nije ni luda ni glupa, ne bi pisala krivičnu prijavu da to nije svima očigledno", ocenio je Prelević.
 
Kako je objavljeno, Milorad Grčić neće odgovarati zbog kolapsa u EPS-u. Saopšteno je da se vode postupci protiv njegovih službenika i da ne postoje dokazi da je Grčić bio njihov saučesnik – samo generalni direktor.
  • Živan Kasalović

    08.09.2022 00:14
    Nisam ga ja postavio
    Grčića je postavio vrhovni postavljač
  • Dudule

    06.09.2022 14:15
    U ime naroda
    Narod je kriv za sve kriv je i sto ce umirati
  • A

    06.09.2022 07:52
    A
    A ko je kriv...moj pokojni tata! AV se mesa i sve zna tako da treba snositi posledice! Ali dok ga Zapad podrzava jos ce zezati narod i drzavu...jedino faktor iznenadjenja?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija