Objavljen plan MUP-a za danas: Cilj da se ne sretnu prajdovci i litijaši

Najmanje 3.000 policajaca biće direktno zaduženi na obezbeđivanju današnje šetnje u okviru Evroprajda.

Osim policajaca na ulicama i u delovima grada kuda će se kretati povorka Prajda, broj angažovanih pripadnika bezbednosnih snaga u uniformi ili civilu biće znatno veći - ukupno oko 6.000 ljudi, piše Blic.

Kako "Blic" saznaje, fokus tokom današnjeg dana biće na očuvanju bezbednosti učesnika Parade ponosa, kojih će biti u nekoliko puta manjem broju nego učesnika kontrašetnje.

Prema nezvaničnim procenama, urađenim dan pred Prajd, u takozvanoj porodičnoj šetnji koja će okupiti i razne ekstremiste i desničarske organizacije, biće najmanje 10.000 ljudi, a gornja granica je procenjena na između 15.000 i 20.000 učesnika.
 
Zbog visokog rizika po bezbednost učesnika šetnje Prajda, najveći broj aktivnih policajaca će obezbeđivati ovaj skup, na kome će biti i dvadesetak stranih zvaničnika i funkcionera. Svoj dolazak najavili su i ovdašnji ambasadori.
 
"Današnji cilj je da se te dve različite povorke nigde ne susretnu", kaže izvor “Blica” iz MUP-a.
 
Ruta Prajda je javna i nije skrivena – okupljanje je zakazano za subotu, u 16 časova, a šetnja će ići ovom trasom: Ustavni sud, Bulevar kralja Aleksandra, park Tašmajdan, Beogradska, Ilije Garašanina, stadion Tašmajdan (Pride Park).
Ruta kontrašetnje nije definisana. Prema nezvaničnim navodima, na njoj će se okupiti gotovo sve desničarske formacije: od "noćnih vukova", do organizatora Porodične šetnje, koji unutar sebe imaju antivaksere, antiglobaliste…
 
Na skupu protivnika Evroprajda već je došlo do incidenata kada su demonstranti gađali automobile flašama. Dvojica su uhapšena.
  • samosvesni građanin

    17.09.2022 16:33
    oj srrbijo med šljivama
    Banderaš
    17.09.2022 • 14:46
    -18% teritorije
    I niko ne kaže ni reč o izdaji,prodaji,prevari,priznanju.

    Zabole me uvo za teritorije,gledam da proživim ostatak života sa što manje stresa,briga i sekiracije, a od teritorije imaju koristi samo državni službenici i mafija,a ja ne.
  • Лиманац

    17.09.2022 15:19
    Упркос забрани?
    2001, 2010, 2022?
    Зар нам то треба?
  • Миодраг

    17.09.2022 15:08
    @Omg
    "Covece sve to od nasih para se finansira. Iskreno, zabole me i za jedne i za druge, pustite vise ovaj narod na miru, non stop smo podeljeni!!!"

    Кад те искрено заболе и за једне и за друге, зашто се цимаш по коментарима? Људска права се не могу негирати насиљем.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.