FOTO, VIDEO: Kordon policije čuvao ulaz u zgradu gde je redakcija Informera

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer organizovan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti, zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.
Sa skupa je poslat zahtev da snimak tog intervjua bude povučen, a aktivisti su uzvikivali i "Nasilnike u zatvor, ne u medije" i "Ua saučesništvu".
 
Kordon od 27 policajaca bio je raspoređen ispred redakcije Informera. Prethodno je jedan čovek u civilu nogom udarao u vrata Informera uzvikujući okupljenima da "nemaju čega da se plaše" podstrekavajući ih da nasilno uđu u redakciju.
Nakon nekoliko minuta i uzvika učesnika protesta da taj čovek "nije sa njima", uz insinuacije da je reč "o radniku službe bezbednosti", čovek se povukao, a ubrzo potom se pojavio kordon policije.
 
Prethodno je Dragan J. Vučićević došao iz Čumićevog sokačeta, a ispred redakcije su ga dočekali aktivisti i građani koji su mu dobacivali i tražili da povuče iz lista intervju sa višestruko optuživanim silovateljem.
 
 
Učesnici protesta uzvikivali su policiji "Uhapsite Dragana" i "Mi vas plaćamo". 
 
 
Nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred redakcije Informera u Beogradu u znak protesta zbog intervjua koji je taj list uradio sa višestruko osuđivanim silovateljem.
 
 
Demonstranti su na ulazna vrata zgrade u kojoj je smeštena redakcija tog tabloida bacali jaja. Građanke i građani su glasno negodovali uz povike "Izlazite napolje", "Monstrumi" i "Gasi  Informer". 
 
Aktivisti su uzvikivali parole "Nasilnike u zatvor, ne u medije", "Ua saučesništvu", "Sram vas bilo". Takođe, uzvikivali su "Neću da nosim nož i sprej - hoću zakonsku zaštitu", "Revolucija", "Gasi Informer" i "Gde su institucije".
 
 
"Kako država štiti silovatelje? Pazi kako se oblačiš, pazi kako sediš, od malena nam ulivaju strh od silovanja. Šta da očekuju građanke na selu, ako siluju u centru grada. Pozivamo institucije na odgovornost. Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo", poručuju učesnici protesta, prenosi Nova.rs.
 
 
Na protest je pozvala organizacija "Ženska solidarnost", kao i više udruženja i i nevladinih organizacija, ističući da "serijskim silovateljima nije mesto u javnom prostoru, medijima i emisijama već u zatvoru".
 
 
Pored velikog broja nevladinih organizacija, prisutni su i predstavnici pokreta "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, kao i odbornica "Ujedinjenih" u Skupštini Beograda Nina Stojaković.
 
Postupak Informera u međuvremenu je osudilo više organizacija, udruženja i političkih stranaka. 
  • 002211

    30.09.2022 15:16
    Kao borba protiv "ženske parade"..
  • Žabac

    30.09.2022 14:25
    Nove žrtve u najavi
    Popularizacija najagresivnijeg nasilja nad ženama ne sme biti branjena od državnih organa.
    Procesuiranje pokušaja zamene teza na happy-u od strane potpredsednika APV-a:
    https://www.youtube.com/watch?v=59PxsW3c9AQ

    Samo mogu dodati:
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/312660/VIDEO-Pogledajte-trenutak-gadjanja-farbom-prostorija-SNS-i-razbijanja-stakla.html
  • Pedja

    28.09.2022 21:01
    Vučićević je niko i ništa
    Informer uređuje Vučić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.