Vučić nemačkom izaslaniku: Neće biti nezavisnog Kosova onako kako ga planirate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas nemačkom izaslaniku za Zapadni Balkan Manuelu Saracinu da "neće biti nezavisnog Kosova" onako kako to Berlin planira.
Vučić nemačkom izaslaniku: Neće biti nezavisnog Kosova onako kako ga planirate
Foto: 021.rs
Prethodno je nemački diplomata izjavio kako u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu, neće biti dopušteno stvaranje "nove Republike Srpske". 
"Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, dobro je da je to gospodin Saracin javno rekao. Ja mogu njemu da poručim, a izuzetno ga cenim, neće biti ni nezavisnog Kosova kako ga planirate", rekao je Vučić u Sofiji odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja gasnog interkonektora Bugarska - Grčka.
Upitan za naslovnu stranu hrvatskog nedeljnika Ekspres koji ga je uporedio sa Adolfom Hitlerom, Vučić je rekao da je to sloboda medija i da "svako može da objavi šta hoće". 
 
"Ipak, jedna stvar mi je zaparala uši. Zamislite da oni koji su Hitlera dočekivali s cvećem govore to onima koji su se protiv njega borili od prvog dana. To više govori o onima koji su to napravili", kazao je predsednik Srbije.
  • Ma

    02.10.2022 10:34
    divno je to odgovorio. Nego, predsedniče, zamislite predsednika koga gradjani direktno pitaju o mnogim aferama , a on ih gleda u oči i daje istinite odgovore.
  • Milan

    02.10.2022 09:23
    Ustavorusitelj
    Vec onako kako ja to planiram, rece Aca i ode da prelepi stikerom tablicu sa drzavnim grbom R.Srbije.
  • Temerin

    01.10.2022 22:55
    Znaci Vucic ce da potpise nezavisnost Kosova u UN kako on planira

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.