Zekić: Ne vidim problem u intervjuu Informera i ne razumem histeriju, novine prodaju suze i krv

Predsednica REM-a Olivera Zekić izjavila je, komentarišući intervju Informera sa silovateljem Igorom Miloševićem, da tu "zaista ne vidi nikakav problem i razlog za takvu histeriju".
"Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti", rekla je Zekić u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink.
Prema njenim rečima, prvo su društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to preuzeli mediji i "pravili poternicu", da bi na kraju došlo do "ekskluzive".
"Jer to definitivno jeste ekskluziva, da Informer prvi dođe do tog čoveka", ocenila je Zekić.
 
Navela je primere intervjua sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.
 
"Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, razmatra se kao društveno koristan već 30 godina u Americi", kazala je Zekić.
 
Ona je ocenila i da bi, da se "delić onoga" što se tokom protesta ispred redakcije Informer desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), "to bi bila nadignuta dreka na sve strane".
 
Naglasila je da REM nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio "prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju".
  • Rječnik

    03.10.2022 23:15
    Jel to od Ane naučila reč histerija? Ili im je isti pisac puškica?
  • Kika Bibić

    03.10.2022 13:05
    "Zekić", nova jedinica mere za bezobzirnost.
  • Svašta

    03.10.2022 13:02
    pera@ Pa jesu li ga na slobodu pustili REM ili novinari nekog tamo lista pa da snose krivicu? Ta osoba je slobodna, kakva god da je i šta god da je radila u prošlosti po trenutnom zakonu ima sva prava kao vi ili ja. To što vi ovde grupno zagovarate je linč rulje i koliko god vi mislili da imate na to prava ne mogu se sa time složiti jer znam gde to vodi. Protestujte za izmenu zakona kako takvi ne bi bili slobodni ili morali biti pod nadzorom a ne protiv novinara koji je možda uradio nešto što je neke uznemirilo ali nije uradio ništa što je protivno zakonu. Protest protiv novinara neće sprečiti da sutra na slobodu bude pušten ni drugi ni treći ni četvrti silovatelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.