Policija demantuje da je tukla aktivistu, podnosi krivičnu prijavu zbog izazivanja panike

Policijska uprava (PU) Bor saopštila je da nisu tačne tvrdnje 48-godišnjeg muškarca iz tog grada da su ga policajci u Policijskoj stanici u Majdanpeku tukli.
Policija demantuje da je tukla aktivistu, podnosi krivičnu prijavu zbog izazivanja panike
Foto: 021.rs

Policija je navela da će protiv njega, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Kako se navodi u saopštenju PU Bor, koju je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, 48-godišnji muškarac je 28. i 29. septembra u intervjuu koji je objavlјen na jednoj društvenoj mreži, a preneli mediji, rekao da su ga policajci tukli dok je u Policijskoj stanici u Majdanpeku davao izjavu u vezi sa događajem na planini Starica, kada je više maskiranih osoba fizički napalo kineskog radnika, a zatim kamenicama gađalo radnu mašinu i na njoj izazvalo požar.

Naveli su i da je 3. oktobra sa tim 48-godišnjakom, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, obavlјen razgovor u Policijskoj stanici u vezi sa tim tvrdnjama.
 
"Nјega su policajci pitali da li hoće da ode kod lekara kako bi mu se utvrdio eventualni stepen povreda, na šta je on dobrovolјno pristao, ali u Zdravstvenom centru u Majdanpeku nisu mu konstatovane nikakve povrede", stoji u saopštenju.
 
Ukazali su da je protiv tog muškarca i pre nekoliko dana podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, jer je, kako se sumnja, 18. septembra, sa još dve osobe za kojima se intenzivno traga, prišao četvorici radnika kompanije "Ziđin koper", jednog radnika odgurnuli, a potom su izvadili nož i čekić.
  • Petar Stanković

    05.10.2022 05:36
    Zakon?
    Po kom osnovu i clanu te stavu,ZKP,advokat nije mogao da poseti aktivistu?kako nacelnik Pu Kaze da 100 posto niko nije prebijen,a zatim na odboru Kaze ako je neko prebijen ja cu licno odgovarati,to se podrazumeva,samo sad da vidimo,ako niko nije pretučen,odakle mogućnost da ako je ipak neko pretučen vi budite preuzimanje odgovornosti,kao dete odgovori....i opet oficir ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.