Dodik u Beogradu održao konferenciju da bi rekao: Vučić me se nije odrekao

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je u odličnim odnosima s Aleksandrom Vučićem i optužio medije da se bave spekulacijama o tome da je izgubio podršku predsednika Srbije.
Dodik je došao da održi konferenciju za novinare u Beogradu da bi, kako je istakao, uživo rekao istinu pojedinim novnarima koje smatra "antisrpskim" i da kaže da rade "protiv Republike Srpske".
"Ja imam formalne i zvanične sastanke sa Vučićem i oni su uvek propraćeni u medijima, a postoji i druga vrsta komunikacije koja je skoro dnevna. Naši lični odnosi su veoma dobri, mada neki pokušavaju da naprave razdor, mi smo se pre nekoliko dana čuli", rekao je Dodik.
On je nekoliko puta ponovio da pojedini mediji u Srbiji iznose neistine da "ga se Vučić odrekao".
 
"Ja ne pobeđujem u RS zbog Vučića već zbog podrške naroda, niti pobeđujem zbog podrške Putina", rekao je Dodik i naveo da takvi mediji izveštavaju tendenciozno jer se finansiraju iz inostranstva, te dodao da ne znači podrška "da Vučić treba da trči za vama u kampanji".
 
Dodik je potvrdio da su članovi Srpske napredne stranke (SNS) Vlada Mandić i Adam Šukalo učestvovali u Republici Srpskoj u aktivnostima opozicionih stranaka, ali da to nije zvaničan stav Srpske napredne stranke.
 
Dodik je ponovio da je Centralna izborna komisija BiH objavila rezultate sa 98 odsto biračkih mesta i da je on dobio 292.000 glasova i da je ubedljivo pobedio.
 
Na konferenciji za novinare Dodik je detaljno govorio o uspesima Republike Srpske, o najnižoj zaduženosti i o prosečnoj plati od 556 evra, kao i najnižoj stopi nezaposlenosti.
 
On je ponovio i da se pitanje Kosova i Metohije ne sme gledati odvojeno od pitanja Republike Srpske i da niko ne može da objasni zašto je Kosovu nešto dozvoljeno što RS nije.
 
Više puta je istakao da je Bosna i Hercegovina nefunkcionalna država u kojoj mora da dođe do dogovora entiteta, a ne do nametanja rešenja sa strane.
  • cokanj

    11.10.2022 08:19
    sretrnko
    Nije sretnku ni do srbije.
  • Veternik

    10.10.2022 18:02
    U Banjaluci demonstranti protiv Dodika nose SNS table . Vučić je izgubio izbore u RS i poenta je da se sada želi to da sakrije . Dodikova politika ima podršku medju Srbima sa obe strane Drine, a Vučićeva politika je u padu to su ovi izbori pokazali .
  • Penzos

    10.10.2022 17:57
    Strah
    Nije smeo da se pojavi u RS vec se obraca svojim biracima iz Srbije. Gledao sam njegovo obracanje ono jutro oko jedan i stekao utisak da nervozniji nikad ovako nije bio. Prodace oni jedan drugoga, samo polako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija