Znatno više migranata registrovano ove godine, kroz Srbiju prošlo 117.000 Ukrajinaca

Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević izjavila je da je od početka ove godine u prihvatim i centrima za azil registrovano više od 95.000 migranata.
Znatno više migranata registrovano ove godine, kroz Srbiju prošlo 117.000 Ukrajinaca
Foto: 021.rs (arhiva)
Tokom čitave 2021. bilo ih je 68.308.
 
"Trenutno u pomenutim centrima boravi 5.241 migrant, a procenjujemo da ih van njih ima još oko 2.500", rekla je Stanisavljević za list Politika.

Ona je precizirala da najviše migranata dolazi iz Avganistana i Sirije – 34,82, odnosno 34,50 odsto, dok su po brojnosti na trećem mestu Pakistanci 4,35 odsto.

Kako je navela, Centar za azil u Vranju je isključivo namenjen za smeštaj izbeglica iz Ukrajine.
 
"Trenutno ih u objektu u Vranju ima 76, od čega je 20 dece školskog uzrasta, koja od 1. septembra redovno pohađaju nastavu", rekla je Stanisavljević.
 
Takođe, navela je, komesarijat pomaže oko 3.500 izbeglica iz Ukrajine koji se nalaze u privatnom smeštaju.
 
"Od početka rata do sada kroz Srbiju je prošlo 117.637 Ukrajinaca na putu ka drugiim destinacijama", navela je Stanisavljević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.