Vučić se sastao sa Lajčakom: "Ozbiljan i odgovoran razgovor"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

Kako je naveo Vučić, imao je "ozbiljan i odgovoran razgovor o otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine".

"Nastavljamo da se borimo da sačuvamo našu zemlju i naš narod, insistirajući na punoj primeni do sada postignutih sporazuma i poštovanju međunarodnog prava", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Lajčak se u petak sastao u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i potom najavio da će glavne teme njegovog razgovora sa Vučićem biti energetika, pre svega mogućnost oduzimanja licence kompaniji za snabdevanje strujom Elektrosever, ali i pitanje registarskih tablica i nastavak "puta ka normalizaciji odnosa" dve strane.
 
Vučić je ranije danas prilikom obeležavanja 20 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije na pitanje novinara N1 o tome da li je 2024. godina krajnji rok za konačni sporazum Beogada i Prištine – kako se pominje, Vučić je rekao da je mnogo kraći rok koji je njemu naveden.

"Meni nisu rekli 2024, meni su pominjali nešto mnogo manje, i to u nedeljama, čak ni u mesecima, oni sa kojima sam razgovarao", izjavio je Vučić prilikom obeležavanja 20 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

  • Linda Lavlejs

    17.10.2022 19:25
    Ovom našem predsedniku su puna usta naroda. Narod, narod, borba, srbija, interes....
  • Zoi

    17.10.2022 17:59
    Bidi se da su do sada bili neozbiljni razgobori sad da vidimo šta će biti posle obog ozbiljnog, narodu mi pre ni sad ništa bolje.
  • Vucic nije normalan

    17.10.2022 17:08
    Sta je sa ovim Vucicem ? Umesto da se primiri, sakrije, pravi mrtav mozda ga ovi iz Amerike zaborave na neko vreme, on se danonocno sastaje sa njihovim zamenicima zamenika ambasada koji ga samaraju kao jadnika i traze mu jos , jos, jos . I time sto se stalno sa njima sastaje stalno je u fokusu paznje i njih i medija. 160 drzava sveta nije uvelo sankcije Rusiji, i niko ih vise i ne pominje, jer nemaju za predsednika Vucica koji non stop kao hipnotisan ide kod zapadnih ambasada svaki dan, a oni ga samaraju . Savet za Vucica, proredjuj te sastanke sa njima, pravi se mrtav da te sto manje primecuju, a u Americi su izbori za 20 dana, demokrate i Bajden ce izgubiti od Republikanaca, pa onda ce se drugacije pricati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.