Zamenik ruskog ministra: Ako Srbija uvede sankcije Rusiji, to će biti politički harakiri

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio da bi Moskva bila razočarana ako bi joj Srbija uvela sankcije.
Gruško je rekao i da je uveren da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima neće vršiti politički harakiri uvođenjem sankcija protiv nje.
"Bio bih neiskren ako bih rekao da bismo bili ravnodušni prema tome da nam Srbija uvede sankcije. Naravno da bismo bili razočarani", rekao je Gruško za Sputnik, na tvrdnju novinara da u delu javnosti u Srbiji postoji narativ da bi, čak i da Beograd uvede sankcije, Rusija trebalo da "nas razume da nismo mogli drukčije".
Prema njegovim rečima, "kad na Zapadu uvode protiv nas sankcije oni faktički uvode sankcije protiv sebe".
 
"Svi znaju za tužno stanje u energetskom sektoru, čak i u sferi prehrambene bezbednosti. To je upravo rezultat sankcija koje su još više pogoršale situaciju ionako kritičnu kao posledica pandemije", rekao je Gruško.
 
Kako je naveo, "sada Zapad zbog toga pati".
 
"Zato je priključenje sankcijama, kažem teoretski, uvodjenje sankcija protiv sebe. Mi polazimo od toga da svaka vlada koja se rukovodi nacionalnim interesima i ne popušta pred pritiskom, neće vršiti takav politički harakiri", rekao je Gruško za Sputnik, na kraju svoje posete Beogradu.
  • Srbo

    18.01.2023 02:14
    Dve imperije koje rade zajedno..
    Naravno, Boris Jeljcin je u svojoj knjizi napisao kako su u cetiri oka Bil Klinton i on dogovorili plan kako unistiti Slobu.. I eto nagrade za velikog prijatelja Borisa..:) A bogami dobro ga je nagradio i cuveni Bedzet Pecoli, zaduzio ga je bas. A veliki Putin, koji sme da preti samo nama malima.
  • Dasgehirn

    19.10.2022 09:40
    Zlatna ribica@ Ima i onih koji nemaju pamćenje zlatne ribice, pa znaju da iako je Rusija sankcije podržala nakon što je Milošević podržao pučiste protiv Jeljcina, taj čuveni iako nekompletan S300 su Hrvatskoj prodali ukrajinski krijumčari a ne Rusija i itekako su osudili bombardovanje 1999. a to bombardovanje upravo nije osudila EU, verovatno zato što je više njenih članica u njemu aktivno učestvovalo. Ali naravno, Rusija nam je neprijatelj jer će Rusija da nam uvede EU sankcije a ne naši EU prijatelji koji se brinu o nama i koji nam žele samo dobro. Da li će nam kad uvedemo sankcije Rusiji naši EU prijatelji konačno dozvoliti da priznamo terorističku državu koju su stvorili na našoj teritoriji ili to ipak neće biti dosta već ćemo morati da ih molimo za pomoć u vojnoj tehnici da sami sebe i izbombardujemo pride?
    Ipak moram priznati da SAD definitivno imaju tehnološki najnaprednije bombe, jer samo njihove osim što te ubijaju i uništavaju ti infrastrukturu imaju i taj dodatan efekat da posle toga ti ne samo da voliš, trčiš i kevćeš za njima, već počneš i da mrziš one koji nikada po tebi nisu bacali bombe.
  • Milos NS

    19.10.2022 07:59
    Da se podsetimo
    Rusija je glasala za totalne sankcije Srbiji 1992 koje nam je držala do 2000 te. Putin je 2003 povukao vojsku sa Kosova i Bosne. 1999 nisu mrdnuli prstom da nas zastite a 90 tih su naoružali Hrvate i Bosnjake svojim oruzjem. Isporučili su im S300.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.