BiH ponovo od Srbije traži dokumentaciju o kupovini Dodikove vile na Dedinju

BiH ponovo od Srbije traži dokumentaciju o tome kako je sadašnji srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a kupio vilu na Dedinju u Beogradu.
BiH ponovo od Srbije traži dokumentaciju o kupovini Dodikove vile na Dedinju
Foto: 021.rs
Ministarstvo pravde BiH uputilo je na zahev Tužilaštva BiH prošle sedmice Srbiji novu urgenciju u kojoj se traži dostavljanje te dokumentacije, objavio je sarajevski Dnevni avaz.
Dodik je vilu na Dedinju kupio 14. maja 2007. godine za, kako je tada rečeno, 750.000 evra, i tada je tvrdio da je vilu platio novcem od kredita kod bijeljinske "Pavlović banke", ali se kasnije ispostavilo da je kredit u toj banci podigao godinu dana kasnije, 27. juna 2008. godine.
Osim toga, navodi se da je Dodik zahtev za kredit overio pečatom Vlade Republike Srpske, jer je u to vreme bio premijer Republike Srpske.
 
Dodik je negirao ove navode i tvrdio da je sve uradio prema zakonu i da mu sve "pakuju stranci".
 
Tužilaštvo BiH Dodika u predmetu "Pavlović banka" sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca, i on je u martu ispitan u svojstvu osumnjičenog u ovom predmetu.
  • Mika

    20.10.2022 09:56
    BiH traži od Srbije....
    Da li su ispitali Bakira za "onaj džak zlata iz Turske", što mu je nana spremila na "Dan donacije za basnijake"...?!
    Kao i da li su idpitslu obe navode koje je izneo načelnik policije u "ratnoj Srebrenici", I. Meholjčić, o Predlogu Alije Izetbegovića o "muslimanskoj likvidaciji 5.000 stanovnika Srebrenice i okolini, da bi se uključili amerikenjci bombardovali RS i Srbiju"...?!
  • S56

    19.10.2022 16:12
    Videće se
    Nove dokumentacije će možda biti, a možda i neće. Sve zavisi od interesa ali ne miletovog.
  • Mile

    19.10.2022 11:41
    Galens boy....i onaj bivši bajčetinac nemože se isterati ni suzavcem a i vikendica jos stoji...m

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija