Ko su Belivukovi saradnici pušteni iz pritvora: Navijači, studenti i "porodični ljudi"

Nakon četiri dana suđenja grupi Veljka Belivuka, pošto su svi okrivljeni izneli odbrane, usledili su zahtevi za puštanje iz pritvora.

Kako piše Danas, brojni branioci okrivljenih javljali su se za reč, detaljno argumentujući zbog čega bi njihovom klijentu mera pritvora trebalo da bude zamenjena blažom merom. Na kraju, veće je odlučilo da uvaži četiri takva predloga. Iz pritovora su pušteni Boris Karapandžić, Filip Ivanovski, Vlado Georgiev i Miloš Lukić Selak.

Niko od njih nije okrivljen za najteža dela koja se grupi stavljaju na teret, sedam teških ubistava, a u pritvoru su bili skoro dve godine. Svi su bili okrivljeni za članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi, neki i za neovlašćeno puštanje u promet narkotika, držanje oružja, ali i za učešće u otmici.

Među četiri imena osoba koje su puštene iz pritvora najzvučnije je ono Borisa Karapandžića. On je i jedini od okrivljenih na čije puštanje prigovor nije imao zamenik tužioca, a takođe je i jedini kojem nije određena mera kućnog pritvora, navodi Danas.
 
Boris Karapandžić je pred sudom negirao da je deo organizovane kriminalne grupe, ali i potvrdio da je član navijačke grupe. On je javnosti koja prati sudske procese odavno poznat. Naime, Karapandžić je već bio osuđen zbog dilovanja droge, nedozvoljenog držanja oružja, ali i demoliranja kafića Holivud, čiji je vlasnik bio vođa rivalske frakcije navijača Aleksandar Vavić.
 
Protiv njega se i u ovom trenutku vodi postupak zbog demoliranja kluba Komitet u Beton hali.
 
Možda najviše pažnje javnosti privukao je kada je objavljena fotografija sa utakmice reprezentacije Srbija na svetskom prvenstvu u Rusiji. Na toj fotografiji novinari Krika su svojevremeno prepoznali sina predsednika Republike, kako između ostalih, navija u društvu Karapandžića.
 
Iz pritvora je pušten i Filip Ivanovski, koji se osim optužbi da je bio član grupe, optužuje i da je učestvovao u nedozvoljenom prometu narkotika, ali i otmici i mučenju I.S. Za učešće u istom događaju tereti se i Miloš Lukić Selak koji je takođe pušten iz pritvora.
 
Prema navodima optužnice, Selak, kao i okrivljeni Aleksa Šejić i Mijat Simeunović su 8. avgusta videli I.S. sa telefonom u ruci ispred restorana koji je služio kao baza navijačkoj grupi. Oni su ga onda na silu uvukli u zatvorenu baštu restorana gde su ga udarali terajući ga da prizna zbog čega snima njihov prostor.
 
"Kad su videli sadržaj telefona, optužili su ga da je cinkaroš i o tome odmah obavestili Belivuka i Marka Miljkovića. Po njihovom naređenju, I. S. je na silu zadržan u restoranu ispod južne tribine gde je zaključan držan tri dana tokom kojih su se Belivuk, Miljković, Srđan Lalić, Milovan Tadić Miksa, Vladimir Grek, Aleksandar Vučeljić, Filip Ivanovski, Šejić, Mijat Simeunović, Lukić Selak i maloletni sedamnaestogodišnjak naizmenično iživljavali nad njim i to dok su I. S. sve vreme ruke i noge bile oblepljene izolir-trakom i vezane lisicama", piše u optužnici, prenosi Danas. Mladiću su sve to vreme pretili nožem da će ga ubiti. Šejić je optužen i da je silovao mladića, pre nego što su ga pustili zapretivši mu da će ga ubiti ako ga ikada vide u Beogradu.
 
Selak je inače, prema pisanju medija, student na Filološkom fakultetu, a na suđenju je rekao da je iz ugledne porodice.
 
Ivan Filipovski je na sudu negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret rekavši da ima porodicu i stalan posao. On je jedino potvrdio da je prijatelj sa Belivukom i MIljkovićem, kao i da odlazi na utakmice FK Partizan. Njegova supruga je, pisali su mediji, u decembru prošle godine bila uhapšena u sklopu istrage pranja novca grupe Veljka Belivuka.
Pored njih, iz pritvora je pušten i Vlado Georgiev. Osim što je negirao da je član kriminalne grupe, on je rekao da nije ni član navijačke grupe. Pored Georgieva, koji je zakonski promenio ime, optužena je i njegova supruga Slađana Sekulić, koja se već branila sa slobode. Oni se terete da su Belivuku ustupili na korišćenje kuću u Tršiću, što su negirali. Georgiev nije želeo da se izjašnjava na optužbe za nedozvoljeno posedovanje oružja.
 
Opširnije na portalu Danas
  • Videćete

    22.10.2022 22:53
    Pustiće oni i Nevolju i Mesara, samo kad šef naredi, a sirotinja će posle da im plaća odštetu..
  • S56

    22.10.2022 22:19
    Opasna lakrdija
    Sve neki fini momci. Vlasti treba da razmisle o odšteti za vreme provedeno u zatvoru.
  • Dragan

    22.10.2022 18:31
    Fty
    Vest dana sa N1-premijer Kine nije više član CK na kongresu,smenjeni pored njega i još tri saradnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija