Imenovani novi članovi odbora i komisija: Vučević na čelu kadrovske, Vesić vodi stambenu komisiju

Nova vlada Srbije imenovala je nove članove četiri odbora i četiri komisije na čijem čelu su ministri, navodi se u rešenjima objavljenim u Službenom glasniku.
Imenovani novi članovi odbora i komisija: Vučević na čelu kadrovske, Vesić vodi stambenu komisiju
Foto: 021.rs
Ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali predsednik je Odbora za privredu i finansije, a zamenik predsednika je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović. Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je predsednik Kadrovske komisije, a zamenik je ministar prosvete Branko Ružić.
Ministarka pravde Maja Popović predsednik je Odbora za pravni sistem i državne organe, a njen zamenik je direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Ðurđević. Na čelu Odbora za javne službe je ministar rada Nikola Selaković, a zamenik predsednika je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za brigu o porodici i demografiju.
Prvi potpredsednik i ministar spoljni poslova Ivica Dačić je predsednik Odbora za odnose sa inostranstvom, a zamenica je ministarka za evropske integracije Tanja Miščević. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović na čelu je Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda, a zamenik je ministar bez portfelja Novica Tončev.
 
Komisiju za stambena pitanja i raspodelu službenih zgrada i poslovnih prostorija predvodi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, a zamenik je ministar bez portfelja Ðorđe Milićević. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je na čelu Administrativne komisije, a zamenik je ministar za rad Nikola Selaković.
  • ZX

    29.10.2022 18:18
    Mir u kući je važan
    selaković je dobio dve funkcije. Mora biti da je teško podneo gubitak titule ministra inostranih poslova, pa su morali da ga uteše.
  • Pitam za druga

    29.10.2022 15:11
    Da li će Vučević šiti nove, razne uniforme kao Vulin, ili će mu ih ovaj pozajmiti?! Ipak su oni dva garija!
  • Stara narodna

    29.10.2022 13:11
    Najopasniji su ovi sa fakultetom a bez srednje škole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.