Vučević: Vojska u pripravnosti, spremna da izvrši svaki nalog Vučića

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je, po naredbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vojska u stanju pripravnosti i podignut je nivo borbene gotovosti, zbog stanja na Kosovu.
Vučević je, u gostovanju na televiziji Hepi, rekao da je Srbija ozbiljna država i da zato nikom ne treba da se igra "ratnih igara".
"Mi ne možemo biti opušteni, a zalažemo se za dijalog", istakao je on, uz poruku da je vojska spremna da izvrši svaki nalog Vučića, koji joj je glavnokomandujući, štiteći sve građane Srbije, uključujući i Srbe na Kosovu, "i u to niko ne treba da sumnja".
"Srbija je za dijalog. Bolje je hiljadu dana pregovarati, nego jedan dan biti u rovu", ocenio je Vučević.
 
On je upozorio da kad Srbija priča o miru i stabilnosti, to ne znači da je slaba ili kukavica, jer je njena vojska mnogostruko jača nego što je bila, ali da postupa po nalogu državnog vrha i predsednika.

Komentari 92

  • aleksandar

    04.11.2022 07:51
    Drug maršal
    Ako svi ovi na sliki čekaju šta će "Oću kakim - Neću kakim" da "odluči", onda "mir i stabilnost" zaista nemaju alternativu.
    Moj otac je 1968. potezao službeni pištolj na ovakve, pa ih držao na nišanu dok stigne vojna policija.
    I ne vidoše ih nikad više.
  • eh

    03.11.2022 10:52
    da
    Parovic je primetio da Vucic postaje vrhovni komandant samo u slucaju proglasenja ratnog stanja. Pa izgleda da njegove "naredbe" sugerisu da je rat vec poceo.
  • B&B

    03.11.2022 09:52
    Rodio se miš
    Vojska je spremna da po nalogu Vučića izvrši NIŠTA...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija