Orlić s ambasadorom Ukrajine: Imamo isti stav o teritorijalnom integritetu

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je u razgovoru sa ambasadorom Ukrajine Volodimirom Tolkačom izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Ukrajine po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije.

 Istakao je da se naša zemlja dosledno zalaže za poštovanje međunarodnog javnog prava i puno uvažavanje načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih država članica UN.

"Nažalost, znamo da postoje i oni koji se za principe međunarodnog prava zauzimaju na rečima, ali ih otvoreno krše na primeru KiM", poručio je Orlić, saopšteno je iz Skupštine.
On je informisao je Tolkača o teškoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, pritiscima i teroru sa kojim se suočava naš narod.
 
"Priština ponovo jednostranim i opasnim potezima pokušava da ugrozi mir i ponovo zvanični Beograd pokušava da taj mir sačuva za sve. Dodatno, Priština je sada u otvorenoj kampanji za članstvo u Savetu Evrope, i na osnovu toga ko je podržava, jasno se vidi ko je spreman da ponovo otvoreno krši principe međunarodnog javnog prava", rekao je Orlić.
 
On je izrazio spremnost Srbije da nastavi da pruža svaku vrstu humanitarne pomoći ugroženom ukrajinskom stanovništvu.
 
Tolkač je potvrdio da se stav Ukrajine po pitanju KiM neće menjati i zahvalio Srbiji na podršci u teškim trenucima i brizi za izbegli narod.
 
"Naše dve zemlje su na teškom zadatku odbrane principa međunarodnog javnog prava. Svesni smo da situacija na KiM nije laka i nastavićemo da pružamo snažnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu vaše zemlje. Principi moraju da važe jednako za sve i kao što srpski zvaničnici ističu, kada branimo svoj integritet, time ga čuvamo i za druge", poručio je Tolkač.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.