Ko je od državnih organa štedeo struju, a ko nije?

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa je napravila pregled potrošnje struje u objektima u njenoj nadležnosti u septembru prošle i ove godine.
Ko je od državnih organa štedeo struju, a ko nije?
Foto: 021.rs
Predsedništvo Srbije uštedelo je 31,24 procenta električne energije, a Vlada Srbije 16,49 odsto, prenosi RTS

To je iznad preporučene granice od 15 odsto, ali je sveukupna ušteda struje u državnim organima bila znatno manja.

Uprava je navela da je ukupna ušteda električne energije u septembru ove godine u odnosu na septembar 2021. bila 6,24 odsto.
 
Ministarstva koja se nalaze u Nemanjinoj 22-26 smanjila su potrošnju kilovata za svega 4,64 odsto, a skromna ušteda od 3,56 procenata zabeležena je i u Palati Srbije na Novom Beogradu.
 
Prema Preporukama za uštedu električne i toplotne energije koje je donelo Ministarstvo rudarstva i energetike, trebalo bi da vlada i lokalne samouprave, na energetsku krizu koja je dovela do nedostatka nekih energanata i velikog rasta cena energije, odgovore uštedom struje od 15 procenata.
 
Državne institucije i preduzeća imali su rok do 15. septembra da tom ministarstvu dostave plan štednje, a ministarstvo je krajem septembra svima u javnom sektoru poslalo spisak preporuka za štednju.
  • xqt

    06.11.2022 06:06
    Kad stetočine štede
    Bolje da nisu bacali pare na fontane, jarbole, stadione, gondole i bezbrojne druge budalaštine. Sad bi mogli da kupujemo struju iz Hondurasa i još bi novca preteklo.
  • Milan

    05.11.2022 21:51
    Nocni rad
    Sto ne rade nocu kada je struja jeftinija, ionako su sve zgubidani sto mlate praznu slamu.
  • Tesla

    05.11.2022 21:06
    Eh da sam znao...
    ne bih komercijalizovao izum Hipolita Piksija iz 1832.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija