Prosvetari ispred vlade: Naši zahtevi su ostali isti, jer se ne ispunjavaju

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije konferencijom i performansom ispred Vlade obeležila je Dan prosvetnih radnika, ukazujući na nezadovoljstvo uslovima rada.
Prosvetari ispred vlade: Naši zahtevi su ostali isti, jer se ne ispunjavaju
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Predsednica USPRS-a Jasna Janković navela je da zahtevi koje je Unija predala Vladi Srbije do sada nisu ispunjeni, te podsetila da traže povećanje plata, smanjenje broja učenika na najviše 24 u odeljenju, kao i promenu zakona, pravilnika, uputstava iz oblasti obrazovanja, uz socijalni dijalog.

"Naši zahtevi su ostali isti, jer se ne ispunjavaju", rekla je Jankovićeva.
Dodala je da traže povećanje plata, 20 odsto kroz rebalans budžeta, ali, kako kaže, "nisu znali da će taj novac otići nekome drugom".
 
"Možda se do kraja skupštinskog zasedanja sete da i prosvetni radnici postoje", poručila je.
 
Ukazala je da su predstavnici Unije nedavno održali sastanak sa ministrom prosvete Brankom Ružićem, te da se on saglasio sa svim iznetim zahtevima i dodala da očekuje da se ministar u narednom periodu više založi za resor na čijem je čelu.
 
Dodala je i da ukoliko zahtevi ne budu usvojeni, prosvetari neće odustati, a naredni koraci biće, kaže, protestne šetnje.
  • Nikola

    08.11.2022 22:49
    ne podrzavam
    Sa obzirom da su pola njih inzenjeri,polukvalifikovani sa kupljenim diplomama i popovi od koji niko kvalifikovan ne moze da dobije posao.
    Sram ih bilo kolike su im plate,kako su se uglavili i sto izigravaju prosvetne radnike.
    Cast izuzecima koji trpe njihovo izivljavanje na radnom mestu.
  • Nina

    08.11.2022 21:00
    Novac
    U prosveti nikada nije bili para to znamo,al nikada vise nisu deca isla na privatne casove,molim vas gospodo prosvetari posvetite se tome da vas deca razumeju a ne da mi roditelji placamo casove ili da im objasnjavamo ono sto vi ne radite...
  • Neli

    08.11.2022 17:52
    Imaju pravo na protest
    Ako i skupstina trazi povecanje plata, pored svih ostalih beneficija i onih paradoksalnih cena u skupstinskom restoranu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.