Kakva nas zima očekuje i hoće li biti snega?

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je vrlo mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra i da se može očekivati samo u višim planinskim predelima.
Kakva nas zima očekuje i hoće li biti snega?
Foto: 021.rs

Po svoj prilici, dodao je za RTS, prvi sneg će biti tek u decembru.

Todorović je izjavio da će naredna dva, tri dana biti više sunca i toplije vreme za 2-3 stepena.
"U jutarnjim satima magla, u istočnoj Srbiji oblaci, a temperatura bi bila između 14 i 17 stepeni. Ima nagoveštaja da bi od srede i četvrtka opet usledio pad temperature, naoblačenje, kiša, sneg eventualno samo u višim planinskim predelima", navodi Todorović.
 
Temperatura je prethodnih dana, dodaje, uglavnom oko proseka ili stepen, dva iznad.
 
Što se tiče predstojeće zime, kaže da bi zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka, za stepen, dva iznad.
 
Očekuje da bi u svakom od zimskih meseci bila bar po jedna epizoda u trajanju od sedam do deset dana hladnog vremena sa kišom i snegom, koga će najverovatnije biti malo više nego prethodnih godina.
 
"Vrlo je mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra. To može da se desi samo u višim planinskim predelima. Ima nagoveštaja da u poslednja dva, tri dana novembra u istočnoj Srbiji bude snega, ali to nije izvesno. Po svoj prilici, prvi sneg ćemo videti tek u decembru", zaključuje Todorović.
  • NN

    13.11.2022 09:17
    normalno
    @xqt
    Jasno, čitali smo ovih dana i o asteroidu ili nekom sličnom nebeskom telu koje se opasno približava planeti Zemlji! To je, po svoj prilici takđe maslo vođe, a Vi verovatno znate o tome više, pa nas obavestite da se pripremimo!
  • Aleksandar

    13.11.2022 08:01
    Ovo nema veze sa zimom, napolju prolećna temperatura.
  • Tamo 'vamo

    12.11.2022 21:04
    Ovi ne mogu da pogode kakvo je juce vreme bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.